פסטה ברוטב טונה ועגבניות

מנה מהירה ליום סגרירי ממיצרכים שיש בבית – קופסת שימורי טונה ועגבניות מרוסקות.

לכל מי שגר באזור פ"ת – במאפיית "לחם" (סוף רח' הסיבים) חוץ מלחם נפלא יש ממרח  של לימונים כבושים – נפלא !!!!  לכל מי שאוהב לימון כבוש, אני הוספתי לרוטב  הפסטה או על פרוסת לחם טוב, מעדן !! 

 

1 חב' פסטה שאוהבים

2 קופסאות טונה מסוננות (מים או שמן)

1 קופסא גדולה  עגבניות מרוסקות  (רצוי כמובן תוצרת איטליה )

2 כפיות ממרח לימון כבוש (אם אין  1 כפית קצוצה לימון כבוש או לוותר לגמרי)

1 בצל קצוץ

3 שיני שום מגורד

שמן זית

1 כפית פפריקה

מלח, פלפל

1 כפית סוכר

1/2 כוס מים

גבינת פרמזן מגורדת

 

ההכנה

בסיר לשים את השמן, לחמם, להוסיף הבצל, לטגן מעט, להוסיף את השום, לערבב, להוסיף את הטונה, לערבב היטב, לפורר.

להוסיף את העגבניות, המים  ואת כל התבלינים, לערבב, להביא לרתיחה, להנמיך החום ולבשל כ – 15 ד'.

בינתיים לבשל את הפסטה אל דנטה, לסנן, לשפוך את הרוטב על הפסטה.

בהגשה לפזר את הפרמזן מעל הפסטה, בתיאבון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *