סלט חציל קלוי, פלפלים צבעוניים ברוטב פיקנטי

שילוב של שני מרכיבים אהובים עלי מאד – חציל ופלפל, יחד עם רוטב של קטשופ, סויה, וצי'לי – נותן לנו סלט טעים מאד.

 

3 חצילים פרוסים לפרוסות עבות

שמן זית

4 פלפלים צבעוניים פרוסים לרצועות

6 שיני שום קצוצים

2 כפות שמן זית

רוטב

6 כפות רוטב סויה

1/2 כוס קטשופ

3 כפות צי'לי  מתוק

3 כפות סילאן

2 כפות רכז רימונים

1 כף שמן סומסום

מלח

ההכנה

לחמם תנור למצב גריל.

למרוח את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים, לסדר  את פרוסות החציל בתבנית אפיה גדולה,  לקלות בשני הצדדים להשחמה קלה, לקרר, ניתן לשמור במקרר עד הכנת הסלט.

במחבת לשים את 2 כפות שמן הזית, לחמם מעט,  להוסיף את השום ואת הפלפלים, לערבב מעט, לטגן כ – 4 ד', לשמור את הפלפלים מוצקים, לא להביא לריכוך יתר.

לחתוך את החצילים לקוביות גדולות, להוסיף את הפלפלים ואת כל מרכיבי הרוטב, לערבב, לטעום ולשפר תיבול לפי טעמכם. ( יותר סויה, מלח, סוכר, צי'לי ).

הניחו בצד למנוחה וספיגת הטעמים כחצי שעה לפחות.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *