דג ברוטב פיקנטי – עגבניות, פלפלים וזיתים

לאחר שחזרנו מפרובאנס, נשארנו באוירה ים תיכונית, עם השפעה של בישול עם שמן זית, עגבניות, זיתים,  ועוד מרכיבים שהופכים מנה רגילה למנה המתנפצת בפה המתמלא ריר מכל הטעים הזה.

דג, הרגיש לי הכי נכון, אני בחרתי במוסר ים אבל כמעט כל דג יתאים – מוסר, בורי, מושט, אפילו סלמון, ואם בא לכם לשחק עם המרכיבים – אתם מוזמנים. הריח אשר מתפשט בחלל פשוט נפלא.

לגבי הכוסברה הבעייתית – קשה לי לומר לכם לוותר עליה, אבל אם אתם מתעקשים נסו פטרוזיליה עם מעט טרגון שיתן טעם  עדין של אניס.

הבעיה היחידה במנה הוא הרוטב – הוא כל כך טעים שחייבים, פשוט חייבים לטבול בו לחם !!!!!

 

2 דגים בגודל בינוני, נקיים, פרוסים לפרוסות עבות.

150 ג' זיתים גדולים שבורים מגולענים

5 כפות שמן זית

2 פלפל אדום פרוס לקוביות

5 עגבניות קצוצות גס

6 שיני שום קצוצות

1 פלפל חריף פרוס דק

2 כפות לימון כבוש

חב' כוסברה (ללא גבעול) קצוצה

כף פפריקה

מעט מלח

כפית סוכר

1 כוס מים חמים

סיר רחב ושטוח

 

ההכנה

לשטוף היטב את הדגים, לייבש.

לשים את הזיתים בסיר קטן, לכסות במים, לבשל כ – 10ד', לסנן.

לשים את השמן בסיר, לחמם מעט, להוסיף את הפלפל האדום והחריף, לטגן מעט, להוסיף את השום, לערבב, את העגבניות, לערבב, לטגן מספר דקות, להוסיף את כל החומרים  – חוץ מהדג,  לערבב,

להוסיף את המים, לכסות, לבשל בחום נמוך כ – 10ד'.

אחרי 10 ד', לסדר את פרוסות הדג מעל הרוטב, לבשל בחום ביינוני כ- 10-15 ד',

אחרי 10 ד' של בישול, להפוך את הפרוסות בזהירות לצד שני ולבשל עוד כ – 10ד'.

להכין לחם טוב, ולהנות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *