פילה דג בס על מצע אורז מלא ועדשים ירוקים וצהובים

אחרי החגים, כולם נכנסים למישטר (לפחות לימים הקרובים) של אוכל בריא וקל ומה יותר קל מאשר דג וקדרה נפלאה צועקת בריאות  – גם אורז מלא וגם עדשים צבעוניים.

אני מתכוונת לעדשים צהובים, לא, זו לא טעות, ניתן להשיג בבתי טבע, הם קלילים, דומים לכתומים, עם טעם מעט שונה. במקרה ואין, ניתן בהחלט להחליף לכתומים.

 

3- 4 פילטים בס / דניס / אינטיאס

שמן זית

מלח, פלפל

אבקת שום

תבלין לדג – במרכולים

 

ההכנה

לשטוף היטב את הפילטים, לייבש על נייר סופג, לתבל לפי ראות עינכם בתבלינים המוצעים,

לחמם מחבת עם שמן זית, לשים את נתחי הפילה כאשר העור על השמן, לטגן מכל צד כ – 3,4 ד'.

 

קדרת האורז

3/4 כוס אורז מלא

3/4 כוס עדשים ירוקות

1/2 כוס עדשים צהובות / כתומות

1 בצל גדול קצוץ

3 גזרים קצוצים גס

3 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל

1 כפית פפריקה

1 כפית כמון

קורט בהרת

1/2 כפית סוכר

1 כפית גדושה אבקת מרק

שמן קנולה

1/2 3 כוסות מים

 

ההכנה

לשים את העדשים בקערות – כל סוג של עדשים בקערה לחוד, להשרות במים.

לשטוף את האורז, לסנן.

לשים בסיר  שמן לטיגון הבצל, לחמם, להוסיף את הבצל, לטגן מעט, להוסיף את השום, את הגזר, לערבב, להוסיף את האורז, לערבב היטב עם הבצל.  להוסיף את המים, לחמם מעט, להוסיף את כל התבלינים, להביא לרתיחה, להנמיך את החום ולבשל 25 ד'.

אחרי 25 ד', לסנן את העדשים הירוקים, להוסיף לסיר האורז, להגביר את החום, להביא לרתיחה, להנמיך החום ולהמשיך לבשל עוד 15 ד'.

לסנן את העדשים הצהובות, להוסיף לסיר, להרתיח, להנמיך החום ולבשל עוד כ – 15 ד'.

לכבות את החום, להשאיר מכוסה  למשך 15 ד'.

 

לסדר מנה של עדשים ואורז על צלחת הגשה, לשים מעל את הדג, לקשט מעל בטחינה  ולהנות ממנה של מסעדה.

כמובן שכל מנה עומדת בפני עצמה בכבוד רב.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *