עוגת שוקולית

אני חושבת שאת העוגה הזו כמעט כולם מכירים, אבל למי שעדיין לא –  אני מעלה אותה, הנה היא, עוגת 5 דקות הכנה, טעימה מאד, קלה להכנה ואין אחד שלא אוהב.

כמובן שיש שינויים שלי

 

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן קנולה

1 כוס שוקולית  פחות 1 כף גדושה

1 כף גדושה אבקת קקאו טובה

1 שמנת 15% / 32%  – להשתמש רק בחצי הקופסא

1 כוס קמח תופח

1 כפית סוכר וניל

נוזל  ליקר שוקולד

3 כפות ליקר שוקולד

3 כפות מים

לשים יחד בקערית קטנה

רוטב שוקולד

1/2 חב' שמנת שנשארה מהעוגה

100 ג' שוקולד מריר

לחמם במיקרו למירקם אחיד

 

תבנית 26 משומנת

 

ההכנה

לחמם תנור לחום של 180 מעלות

לשים במיקסר את הביצים עם הסוכר, להקציף עד למירקם קציפתי, להנמיך את המהירות ולהוסיף את השמן, להוסיף לאט את כל חומרי העוגה, לא לערבל  הרבה.

להעביר לתבנית לאפות כ – 35 – 40 ד'.

להוציא מהתנור, לשפוך על העוגה  החמה את נוזל ליקר השוקולד.

לחכות כ – 5 ד', למרוח את העוגה בקרם השוקולד, לקשט בסוכריות אם מתחשק.

2 thoughts on “עוגת שוקולית

    • המתכון אכן מוצלח וקל מאד.
      אפשר בהחלט לשמור במקרר ולחמם מעט מאד במיקרו לפני ההגשה
      שנה טובה
      שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *