עוגת בחושה – שמנת ושוקולד שני הצבעים

אחרי כל העוגות העטירות כל טוב, חיפשתי משהו קליל וטעים שאהוב קודם כל על הקטנים אבל גם הגדולים ייהנו ממנו,  עוגה קלה אחרי ולפני הצום, שתהיה טובה כל השנה. עוגות בחושות אהובות עלינו מאד, תמיד טעימות, לא מעיקות, מהירות הכנה ועם טעם של בית.

אז הנה היא – שוקולד צ'יפס בשני טעמים של חום ולבן, עם אפשרויות לשידרוגים שונים.

 

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

200 ג' חמאה רכה

2 שמנת חמוצה 9%

גרודת תפוז

1 סוכר וניל

2 כוסות קמח תופח

1/2 כפית סודה לשתיה (אם אין אפשר לוותר)

1/2 חב' שוקולד צ'יפס

1 חב' שוקולד לבן חתוך גס (בסכים חדה על משטח, נחתך בקלות)

אבקת סוכר

תבנית עגולה 26 משומנת

 

ההכנה

חממו תנור לחום של 180 מעלות.

שימו במערבל את החמאה, סוכר, ביצים, סוכר הוניל, והשמנת, ערבלו במהירות מעט גבוהה עם לאיחוד התערובת, הוסיפו את הקמח, סודה לשתיה, השוקולדים וגרודת התפוז, ערבלו עד למירקם אחיד, לא יותר מדי, העבירו לתבנית, 

לאפות 40 ד'. לקרר לפזר אבקת סוכר ולהנות מהריח.

 

אפשרויות

רוטב שוקולד

100 ג' שוקולד מריר

1 שמנת לבישול 15%

לשים את החומרים בכלי למיקרו,  לחמם, לערבב עד למירקם אחיד, לשפוך את הקרם הנוזלי מעט על העוגה.

פירות

הכינו סלט מפירות העונה, חממו מעט את העוגה הגישו מעט חמימה, יחד עם פירות העונה, נפלא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *