קראמבל שזיפים ונקטרינה

מהר מהר לפני שיגמר ………

לאט לאט מרגישים את סוף קיץ, אמנם עוד חם ולח אבל משהו באויר השתנה, אז לפני שהם יעלמו לנו עד השנה הבאה, הנה עוגה נפלאה, קלה ומהירה להכנה.

בצק

1/2 2 כוסות קמח תופח

200 ג' חמאה מומסת

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

1 סוכר וניל

מלית

כ – 17 – 18 יח' שזיפים / נקטרינות, או שילוב של שניהם, גדולים, חתוכים לפלחים גדולים

3 כפות גדושות סוכר חום

1 סוכר וניל

1 לימון מגורד

תבנית   26 משומנת

 

ההכנה

הבצק

לשים את כל מרכיבי המלית בקערה,  לערבב היטב, בינתיים להכין את הבצק.

לחמם תנור לחום של 170 מעלות

לשים בקערה את כל מרכיבי הבצק, ללוש היטב עד לקבלת בצק רך ואחיד, להוריד חופן גדול מאד של בצק,   (בערך בגודל של כדור טניס),  לעטוף בניילון נצמד, לשים במקפיא.

לשטח את שאר הבצק בתבנית האפיה בעזרת הידיים, להעביר את הפירות לתבנית, לפזר בצורה שווה על הבצק, להוציא את הבצק מהמקפיא, לגרד את הבצק בעזרת מגרדת על הפירות בצורה שווה.

לאפות כ –  50 -45 ד', ניתן לאכול חם עם גלידה או קר – לשיקולכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *