קציצות ברוטב אננס

מי לא אוהב קציצות ? עגלגלות, עסיסיות ופיקנטיות, נמסות בפה עם רוטב טעים, על פירה, אורז, עדשים, ומה לא. השאלה היא איזה רוטב נכין ? קופסת שימורי האננס קרצה לי מהמזווה,  אז למה שלא נכין את הקציצות עם האננס ?,  נכדתי החמודה באה להתארח  ושתינו שמחנו להכין ביחד, הנה המתכון הטעים מאד מאד.

קציצות

1/2 ק' בשר בקר טחון

1/2 ק' עוף טחון

1 תפוח אדמה גדול מקולף ושטוף

1 בצל מקולף ושטוף גדול

1 כף חרדל דיז'ון

3 שיני שום

1/2 חב' פטרוזליה שטופה

2 ביצים

1/2 כוס שבולת שועל עדינה

חופן קטן כוסברה שטופה (רק למי שאוהב)

מלח, פלפל

1 כפית כמון

1/2 כפית בהרת

1 כף פפריקה

שמן לטיגון

רוטב

1 קופסא שימורי אננס

3 שיני שום קצוצות

1 כף שמן קנולה

1/2 פלפל אדום / כתום חתוך גס

1/2 פלפל ירוק חתוך גס

2 כפות צ'לי מתוק

2 כפות רוטב סויה

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

1 כף גדושה קורנפלור +  1/2 כוס מים

1/2 כוס  בצל ירוק /  כוסברה קצוצים

 

ההכנה

הקציצות

שימו את הבשר בקערה,  את הירקות – תפוחי האדמה, שום, בצל,והירוקים,  חיתכו לקוביות גדולות, שימו במעבד מזון, רסקו  לפירורים, לא לרסק  מדי !!!, העבירו לקערת הבשר, הוסיפו את שאר המיצרכים, ערבבו היטב, הניחו במקרר לרבע שעה לפחות למנוחה.

שימו שמן לטיגון  הקציצות במחבת רחב, הכינו קציצות וטגנו חצי טיגון,

זיכרו שהקציצות מתבשלות ברוטב לכן לא נייבש אותן בטיגון יתר, העבירו לנייר סופג.

רוטב

בינתיים  קחו סיר בגודל בינוני, חממו את כף השמן, הוסיפו השום, טגנו מעט מאד, הוסיפו את הפלפלים הקצוצים, טגנו על אש גבוהה, תנו לפלפלים להחרך מעט,  כדי שיהיה טעם צלוי מעט לרוטב,  ערבבו, הוסיפו את קופסת האננס עם כל הרוטב, הוסיפו את כל החומרים חוץ מהקורנפלור, הביאו לרתיחה, הוסיפו הקורנפלור, הוסיפו כחצי כוס מים, הרתיחו,  ערבבו מעט, תנו לרוטב להסמיך מעט,  הסירו מהחום.

סדרו את הקציצות בסיר רחב אחת ליד השניה, שיפכו מעל את הרוטב, הביאו לרתיחה קלה, הנמיכו החום ובשלו 15 ד'.

הגישו עם אורז לבן,  סדרו את הקציצות מעל  האורז, עם הרוטב הנהדר ופזרו מעל את הבצל / כוסברה ותיהנו

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *