סלט הקולסלאו שלי

אצלנו בבית אוהבים סלטי כרוב בכל הצורות והטעמים ואכן, יש בבלוג מספר סלטים מוצלחים (אם אין אני לי, מי לי?),  השבוע  אירחתי לארוחת צהריים, לא היה  לי הרבה זמן  להכנות, קניתי לקט חתוך של כרוב וגזר.

רבע שעה לפני בוא האורחים, שפכתי את הלקט לקערה  וחיפשתי מהר במקרר איזה רוטב להכין, בצנצנת המיונז נשארו בדיוק שתי כפות, הוספתי לצנצנת המיונז עוד אי אלו מרכיבים, הרוטב שהתקבל היה נפלא, מהר ערבבתי עם הירקות והשמחה היתה רבה, הסלט היה כל כך טעים שחשבתי  – למה לא לשתף? אז הנה הסלט.

ולידע הכללי – רוצים לדעת מה מקור השל קולסלאו ? ובכן לפי ויקיפדיה, המקור הולנדי,  koolsalade,  הוא סלט כרוב בהולנדית,  בארה"ב השם השתבש לקולסלאו, אז הנה גם החכמנו מעט.

 

1 לקט כרוב וגזר

1 חופן של חמוציות

רוטב

2 כפות גדושות מיונז

1 קוביה קפואה של שום (5 שיניים מרוסקות)

1 כפית חרדל גרגירים

2 כפות חומץ בלסמי

מלח, פלפל גרוס

2 כפות גדושות סוכר

 

ההכנה

העבירו את הלקט והחמוציות לקערה,  ערבבו היטב את כל חומרי הרוטב, שיפכו על הלקט, ערבבו היטב והגישו.

מתכון קליל לימים חמים  (גם קרים) 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *