עוגיות בישקוטי – עוגיות שקדים ואגוזים

אלה הן העוגיות האהובות עלי ביותר. אני מכירה אותן מילדותי בבית קראו להם –  "מנדלברוייט ", כלומר לחם אגוזים, זאת בשל האגוזים שיש בהם וצורת האפיה מזכירה מעט כיכר לחם. באיטליה כמעט בכל בית קפה שכונתי קטן הם מוצגים לראווה, שם הם ניקראים קנטונצ'י,  מה חשוב  השם, הטעם זהה.

אני מכינה מהם כמות יפה כי כל מי שמגיע אלינו, רואה את צנצנת העוגיות לא עומד בפיתוי ולוקח אחת או שתיים. אחה"צ עם כוס קפה, אין אין עליהן.

הכמות המתקבל היא כ – 80 עוגיות לא גדולות.

 

1 כוס קמח

1 כוס קמח תופח

1 כוס קמח מלא

100 ג' חמאה רכה

1/2 כוס שמן קנולה

1 כוס סוכר

5 ביצים

75 ג' שקדים  גרוסים

75 ג' אגוזי מלך / פקאן / קשיו קצוצים גס מאד

75 ג' צימוקים / חמוציות

גרודת לימון

תמצית וניל

תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפיה.

 

ההכנה

לשים את כל המרכיבים במעבד מזון,  ללוש בעזרת וו הגיטארה עד לאיחוד כל המרכיבים.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

על משטח שיש לפרוס ניילון נצמד, לחלק את הבצק ל – 4 חלקים, להעביר כל חלק לניילון הנצמד, לגלגל את הבצק לגליל בקוטר של כ – 3'4 ס"מ, להעביר לתבנית. לעשות כך עם כל הבצק.

לאפות כ – 20 ד' עד לקבלת הזהבה, להוציא, לקרר מעט,

להנמיך את חום התנור ל – 160 מעלות, להעביר כל גליל למשטח עבודה, לפרוס לפרוסות בעובי  של כ – 2 ס"מ ,

להניח אחד ליד השני בתבנית אפיה, לאפות עד השחמה, לקרר, להעביר לכלי סגור ולהנות מעוגיות ביתיות נפלאות. נשמר כחודש בכלי סגור.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *