מאפה קישואים,תרד וכרשה דל קלוריות

קיץ, חם, מעיק, כולנו מחפשים מנות קלילות, משביעות ועם כמה שפחות קלוריות. המאפה הזה מבטיח הכל.

מאפה קליל, בלי הרבה הכנה (חוץ מחיתוך וטיפול בירקות), טעים ביותר, דל קלוריות, לארוחת ערב, לארוחת צהריים קלה, עם סלט ליד או כפי שאני אוהבת עם יוגורט או גבינה לבנה ליד. בטוחה שתיהנו.

 

5 קישואים נקיים חתוכים לקוביות גסות

1 פרסה  נקיה וקצוצה 

2 כפות שמן זית

1 פלפל אדום חתוך גס

1 חב' תרד עלים שטוף

3 שיני שום

רוטב

3 ביצים

 1 שמנת לבישול 15%  / 10%

2 כפות קמח תופח

1 יוגורט עיזים

1/2 קופסא קוטג'

מלח, פלפל

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורד

תבנית 26 משומנת עגולה או מלבנית

מחבת רחבה עם מכסה

 

ההכנה

לחמם את השמן במחבת רחבה, להוסיף את הכרשה,  לערבב,  לכסות את המחבת – הכרשה תתרכך מהר יותר וכמות השמן תהיה קטנה יותר.

לערבב,  כאשר מתרכך מעט להוסיף את הפלפל הקצוץ,

לערבב ולכסות את המחבת,  אחרי כשלוש ד', להוסיף את השום ואת הקישואים החתוכים,

לערבב, לכסות, לבדוק מדי פעם שלא ישרף, לטגן כ – 7,8 ד' עד ריכוך קל, להעביר את תכולת הירקות למסננת.

כאשר הקישואים מתרככים להכין את התרד – לחמם בקומקום מים, לשים את התרד בקערה, לצקת מים רותחים על התרד,

להמתין כ- 3 ד', לסנן, לשטוף במים קרים, לסחוט היטב את התרד, לחתוך גס על קרש חיתוך.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

להעביר את הירקות ואת התרד הקצוץ לתבנית האפיה, לערבב את כל הירקות ולסדר בתבנית בצורה שווה.

לערבב את כל חלקי הרוטב, לשפוך בצורה שווה על הירקות,

לאפות 45 ד', עד השחמה.

לא ניתן להגיב