אורז כתום – עדשים וגזר

כמו בהרבה בתים, גם אצלנו האורז הוא התוספת המועדפת על כל הגילאים.

דרך מנות אהובות בעיקר על הילדים הקטנים ב"דלת האחורית" אני מוסיפה מרכיבים בריאים המשדרגים את האורז בקטע של מאכל בריאות.

לאורז במנה הזו אני מוסיפה עדשים אדומים וגזר, מתקבלת מנה עם צבע מקסים וטעם נפלא. השילוב של הגזר, העדשים והאורז הוא נהדר. מומלץ ביותר.

 

1 כוס אורז בלסמי שטוף ומסונן

3/4 כוס עדשים כתומים שטופים ומסוננים

3 גזרים קצוצים לפירורים גסים (במעבד מזון) או מגורדים במגרדת הגדולה / גזר גמדי

2 שינו שום קצוצים

3 כפות שמן קנולה

1 כוס מים + 2 כוסות מים רותחים

מלח, פלפל

1 כף מרק עוף

1 כפית סוכר

1 כפית כורכום

 

ההכנה

לשים את השמן בסיר, לחמם, להוסיף את הבצל, לטגן מעט, להוסיף את השום והגזר,לערבב, להוסיף את העדשים, 

לערבב, להוסיף  1 כוס מים, את כל התבלינים, להביא לרתיחה, להנמיך את החום ולבשל כ – 10 ד' עד ריכוך קל של העדשים (תטעמו).

להוסיף את האורז, 2 כוסות מים רותחים, להרתיח, להנמיך החום ולבשל כ – 15 ד' עד ספיגת כל הנוזלים.

לכבות את הלהבה, לחכות כ – 10 ד' ולהגיש.

8 thoughts on “אורז כתום – עדשים וגזר

    • הי דנה,
      חבל שלא הצליח, אני מכינה את האורז במתכונת הזו כל הזמן והוא נפלא, אולי תנסי שוב והפעם יצליח ?
      בהצלחה
      שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *