פילה דג בציפוי פסטו ולימון כבוש

בחנות טבע קניתי שני מימרחים ניפלאים – רוטב פסטו  של אוליביה המוכר לכל אחד ומימרח פטרוזיליה – שום  של מוטי שף. המימרחים ניפלאים, אחד הנכדים גילה את רוטב הפסטו  ומאז כמעט בכל כריך ליה"ס  הוא נמצא.

כאשר מצאתי בסופר פילה של לברק היה לי ברור שאני הולכת לעשות לי חיים קלים. השתמשתי בשני המימרחים, הוספתי לימון כבוש וקיבלתי מנה נפלאה של דג בשתי דקות בדיוק של עבודה. אם אין לכם את מימרח הפטרוזיליה, קחו כל מימרח  ירוק אחר של אוליביה,  גם עם פסטו לבד המנה תהיה טעימה.

תאמצו לכם את המנה לכל ימי החום הגדול שמחכים לנו עם סלט ליד ואתם מסודרים.

4 פילטים דג – דניס, לברק, אמנון, פורל

3 כפיות גדושות רוטב פסטו

3 כפיות גדושות מימרח פטרוזיליה שום

2 כפות גדושות לימון כבוש

1/2 כוס פירורי פנקו / פרורי לחם

תבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה

 

ההכנה

שיטפו ויבשו את הדגים.

ערבבו את המימרחים ואת הלימון הכבוש בקערית.

מירחו את הדגים בתערובת, פזרו מעל את הפירורים, הניחו אחד ליד השני בתבנית.

חממו את התנור לחום של 180 מעלות.

אפו 15 ד'.

הוציאו, העבירו בזהירות לצלחת ותהנו.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *