אורז אדום

יש כאלה שכאשר שומעים את המילה אורז מלא מיד מתחלחלים. יש לאורז המלא תדמית לא הכי טובה בלשון המעטה. האורז האדום שגם הוא שייך למשפחת האורז המלא הוא פשוט מעולה. כאשר אוכלים אותו אצלנו בבית אנשים שלא מכירים אותו אף אחד לא מזהה שזה אורז. יש לו טעם מיוחד וארומה נפלאה. אצלנו בבית הוא מככב והנכדים שלי מטורפים עליו. הוא התוספת המועדפת עליהם.

האורז יכול לבוא כתוספת לכל דבר, הוא טעים מאד גם בלי כל רוטב עליו.

את האורז קונים בכל סופר בחבילה של 1 ק'. על האריזה רשום אורז אדום. יש לזכור שאורז מלא מתבשל זמן ארוך יותר מאורז רגיל – כשעה.

רוטב הבשר התחיל אצלנו בבית כצי'לי קון קרנה עם אורז רגיל אבל עכשיו הוא נאכל עם האורז האדום.

 

המיצרכים

1 1/2 כוס אורז אדום שטוף ומסונן

4 כוסות מים

2 כפות שמן קנולה

מלח, פלפל

1 כף אבקת מרק

1/2 כפית סוכר

 

ההכנה

בסיר בגודל ביינוני לחמם את השמן, להוסיף את האורז, לערבב היטב, להוסיף את המים, להביא לרתיחה קלה, להוסיף את התבלינים, להרתיח, להנמיך את הלהבה ולבשל כשעה בחום נמוך. להשאיר לנוח כ – 15 ד'.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *