קציצות, עדשים ודלורית על מצע אורז וזרעי כוסברה

לא מכירה מישהו שלא אוהב קציצות. אין סוף למיגוון הקולינרי שלהם.

מנה זו התקבלה כתוצאה מאילתורים,  והתוצאה מוצלחת במיוחד. כל אבות המזון יש בה – חלבונים רבים גם מהבשר וגם מהעדשים הניפלאים, ירק כתום כמו הדלורית עם המירקם המיוחד שלה והאורז כמובן.

את האורז  הלבן הכנתי  כתוספת המתבקשת כי המנה העיקרית היא הכוכבת עם טעמים חזקים ולכן אורז לבן נייטראלי, אבל לאחר שכולנו צפינו במאסטר שף עם הילדים המדהימים, ניזכרתי שיש לי גרגרי כוסברה,  הם הוצאו מיד ונתנו טעם נפלא לאורז. אני מציעה לכם להכין מעט עם הכוסברה ומעט אורז לבן רגיל, תטעמו אם התבלין לטעמכם – בעיקר הילדים  שלא כל כך יאהבו את הגרגירים שיש להם באורז.

חשוב מאד לדעת כי לגרגירים אין כלל טעם של הכוסברה הירוקה שרוב האנשים לא אוהבים, הגרגירים הם בעלי טעם שונה לגמרי,  הניחוח הוא של בושם נעים.

אני השתמשתי בבשר הודו אדום מעורב עם עוף טחון

 

קציצות

1/2 ק' בשר הודו אדום / עוף / מעורב / בקר,  טחון

1 בצל קטן נקי חתוך גס

1/2 חב' בצל ירוק  נקי חתוך גס

1 תפוח אדמה קלוף  חתוך גס

3 שיני שום

1 ביצה

1 כף חרדל דיז'ון

1/4 כוס שבולת שועל עדינה + כף גדושה

מלח, פלפל

1/2 כפית כמון

1/4 כפית בהרת

1 כפית פפריקה

1 דלורית קלופה, חתוכה לקוביות גדולות

3/4 כוס עדשים ירוקים

 

רוטב

3 כפות שמן זית

5 שיני שום קצוצות

1 פחית קטנה עגבניות מרוסקות מאיכות טובה  (עדיפות לאיטליה)

1/2 1 כוס מים

1 כף פפריקה

1 כף טוסקנה

מלח, פלפל

1 כפית סוכר

סיר רחב ועמוק

ההכנה

הכינו את הקציצות – שימו את הבשר בקערה, את הבצלים, השום ותפוח האדמה, שימו במעבד מזון, רסקו לפירורים גסים, העבירו לקערת הבשר, הוסיפו את שאר החומרים, ערבבו היטב, השאירו למנוחה.

בינתיים הכינו את הרוטב –  שימו את השמן בסיר, חממו מעט, הוסיפו את השום, טגנו מעט – הזהרו, שלא ישרף, הוסיפו מיד את הפפריקה, ערבבו מיד, הוסיפו את העגבניות, ערבבו, הוסיפו את כל החומרים. הביאו לרתיחה קלה, הוסיפו את הדלורית.

צרו כדורים מהקציצות, סדרו בין הדלורית, הביאו לרתיחה, הנמיכו החום ובשלו כחצי שעה.

שיטפו את העדשים, העבירו לקערה, כסו במים.

סננו את העדשים, פזרו בין  הקציצות,

שימו לב שהעדשים יהיו כולם בתוך הנוזל,  אם חסר נוזל הוסיפו עוד 12 כוס מים, בשלו בחום נמוך עוד כ – 45 ד'.

השאירו למנוחה מעט בסיר ובגישו עם אורז לבן.

 

אורז לבן וגרגרי כוסברה

1/2 1 כוס אורז בסמטי שטוף

1/2 כף גרגרי כוסברה

2 כפות שמן קנולה

מלח, פלפל

1 כף אבקת מרק

1  כפית סוכר

 

ההכנה

שימו את השמן  בסיר, חממו, הוסיפו את הכוסברה, טגנו כ – 3 ד', הוסיפו את האורז, ערבבו, הוסיפו את המים, ערבבו הכל יחד, חממו מעט, הוסיפו את התבלינים, הביאו לרתיחה, הנמיכו החום למינימום, בשלו כ – 15 ד'.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *