חזה עוף, נודלס וירקות ברוטב טחינה ודבש

אומנם אנחנו עדיין בשבועות אבל די, צריך משהו בשרי אחרת בני הבית ישתגעו.

מנה קלילה ומהירה ממה שיש (או צריך להיות ) בכל בית.

אני השתמשתי בשעועית ירוקה, כי זה מה שהיה אבל כל ירק קפוא אחר יתאים – שעועית צהובה, ברוקולי, תרד, קישואים, אפונה וכו'.

 

ק' חזה עוף פרוס לרצועות דקות וקטנות

1 פרסה / בצל קצוצים

2 פלפל מכל צבע שיש פרוסים

2 גזרים קצוצים

2 גבעולי סלרי  קצוצים – אם יש בבית

1/2 שקית שעועית ירוקה קפואה

1 כף ג'ינג'ר טחון

1 חב' נודלס / כל אטריות אחרות שיש בבית

רוטב

3 כפות שמן סומסום

3 כפות סויה

1 כף צ'ילי מתוק

2 כפות מיץ לימון

5 שיני שום קצוצים

4 כפות טחינה גולמית

3 כפות דבש

פלפל שחור

מעט מים.

100 ג' בוטנים קצוצים

מחבת רחב מאד עם מכסה

 

ההכנה

לשים את כל מרכיבי הרוטב  בכלי עמוק של בלנדר ידני, לערבל בלי המים, אם הרוטב סמיך מדי תוסיפו מעט מים, תטעמו ותשפרו תיבול.

בסיר גדול מאד לחמם מים, להוסיף הנודלס ולבשל עד ריכוך, לסנן.

לשים את השעועית בקערה, לשפוך מים רותחים.

במחבת לשים מעט שמן, להוסיף את  הבצל, הגזר, הסלרי, הפלפל, לטגן, להוסיף את הגי'נג'ר, לטגן כ- 5 ד'.

להוסיף את העוף, לערבב.

לסנן את השעועית, להוסיף למחבת, לערבב, לטגן מספר דקות.

להוסיף את הנודלס, לערבב, להוסיף את הרוטב, לערבב, להגיש.

בתיאבון. 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *