מקלות גבינה וגרעינים

חטיף מהיר וטעים,  ליד מרק חלבי או סלט, יפה לעין  אהוב על כולם.

תשתמשו בכל סוג גבינה שיש לכם,  אותו דבר לגבי הגרעינים, העיקר הגיוון.

תכינו הרבה, הוא נחטף.

ניתן להכין מספר שעות לפני ההגשה ולהשאיר בטמפ. החדר, לא מאבד מטעמו.

הכמות היא כ – 40 יח'

 

1 חב' בצק עלים חמאה מופשר

100 ג' גבינת קשקוול  מגורדת

100 ג' גבינת צ'אדר מגורדת

100 ג' פטה מגורדת

1 ביצה טרופה

1/2 כוס  גרעיני חמניה

1/2 כוס סומסום

תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפיה

 

ההכנה

לחמם תנור לחום של 180 מעלות

לפרוס את הבצק, למרוח בביצה, לפזר על הבצק את הגבינות המגורדות,  להדק בעזרת מערוך  או להדק עם כפות הידיים את הגבינות לתוך הבצק.

לחתוך את הבצק ל – 2 חלקים – כדי להקל על הפיכת הבצק, להפוך את הבצק לצד שני, למרוח שוב ביצה, לפזר על הבצק את הגרגירים, בעזרת המערוך להדק את הזרעים לבצק.

לחתוך לרצועות העובי של  כ – 2 ס"מ את הבצק,  כל רצועה לחצות לחצי, אחרת זה ארוך מדי, לסובב את הרצועות בצורת בורג, להניח על התבנית,

לאפות כ – 25 ד', עד הזהבה.

לסדר יפה בכלי ולהגיש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *