מאפה ירקות קלויים , פטריות שיטאקי וגבינות צאן

ק 

במפגש אצל חברים הכרנו בחורה הגרה בארה"ב, ההתמחות שלה  זה פטריות. היא סיפרה על המחקרים החדשים בתחום, לא הכרנו את כל מה שהיא סיפרה ולא היינו מודעים לחשיבותן. לא סתם פטריות אלה פטריות השיטאקי למיניהן המוכרות כל כך ביפן. להפתעתנו הבחורה סיפרה כי אין כל בעיה להשיגן בארץ במרכולים של חצי חינם מבחר גדול מאד של פטריות.

הפטריות הן נסיכות החומרים הפעילים המיטיבים עם הגוף. במזרח מיוחס להן כוח אלוהי בשל סגולות הריפוי הנרחבות שלהן, ובשנים האחרונות מתחילים להבין במערב את מה שידעו עליהן רופאים סינים, קוריאנים ויפנים לפני מאות שנים.  והיום מוכנים לא מעט מדענים להכריז שהמאה ה21- עומדת להיות המאה של הפטריות, מחקרית ומסחרית כאחת. לפי דבריה פטריות השמפניון הפופולריות מאד הן  הכי פחות מומלצות.

אז מה יש בהן ?ויטמין B, נוגדי חימצון, אשלגן,ברזל ואבץ, סיבים תזונתיים ועוד. אני כבר הכנסתי אותן לתפריט הכמעט יומי – במרקים, סלטים, מאפים ועוד.

הדרך הטובה ביותר להפיק את המירב  מהפטריות הוא בבישול.

במאפה הזה הן גם מופיעות יחד עם עוד ירקות שונים. תהיו בריאים !!!

 

4 קישוא פרוס לפרוסות דקות

2 בטטה חתוכות לקוביות  2X2

2 פלפל אדום / כתום

1 קופסא פטריית שיטאקי קצוצות גס

1 שקית פטריית שי – מג'י ללא הבסיס

1 כרשה קצוצה

6 עלי מרווה קצוצים

שמן זית

מלח גס

אבקת שום

1 כף סוכר חום

גבינות

1 גביע קוטג' 5%

1 גליל פרומעז

1 גביע יוגורט עיזים 200 ג'

200 ג' גבינה בולגרית עיזים 5%

חופן גבינת קשקוול מגוררת

1 שמנת לבישול 15%

3 ביצים

1/2 כוס קמח תופח

מלח, פלפל

תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפיה

תבנית 26 משומנת

 

ההכנה

חממו תנור לחום של 200 מעלות.

שימו את עיגולי הקישואים בתבנית התנור הגדולה, בצד השני של התבנית שימו את חתיכות הבטטה, צקו מעט שמן זית על הירקות,  ומעט מלח גס,  על הקישוא  פזרו מעט מאד אבקת שום ועל הבטטה פזרו את הסוכר החום וקורט קנמון. אפו כ – 30ד', עד ריכוך קל.

שימו במחבת את הכרשה עם 1 כף שמן זית, טגנו, הוסיפו את ההפלפלים, טגנו מעט, הוסיפו את הפטריות, טגנו מעט.

הנמיכו את חום התנור ל – 180 מעלות

העבירו את כל הירקות למסננת לכרבע שעה,  העבירו לתבנית האפיה.

ערבבו את כל  חומרי הגבינות, צקו מעל הירקות, עשו מעט חורים הירקות כדי שהגבינה תחלחל מעט פנימה.

אפו  כ – 50ד', עד השחמה.

קררו מעט והגישו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *