לביבות גבינה

אמנם חג השבועות בפתח אבל הכנתי את הלביבות בלי כל קשר לחג המתקרב. (נהדרות כמובן לחנוכה)

חזרנו מחופשה באילת,  (כן, כן, היה נפלא!!  אני מאד מאד אוהבת את אילת, פעמיים בשנה אביב וסתו – חובה !!  ים, קניות, אוכל ומנוחה – מי צריך יותר ??)  מצאתי במקרר כ – 4 גביעי גבינה – קוטג` ולבנה עם תאריך פקיעה של אותו יום. מה עושים ? לזרוק – חבל, כמה כבר אפשר לאכול ? החלטתי להכין לביבות.

התוצאה היתה נפלאה, טעים מאד, קליל, תפוח ואוורירי,  רך ביותר, בקיצור ההימור הצליח.

הצעה לחג – הכינו לביבות קטנות, הגישו במנה הראשונה יחד עם מרק חלבי.

הכמות המתקבלת במתכון  כ – 26 לביבות בגודל רגיל של לביבה  (מה זה גודל רגיל ? קוטר של כ – 6 ס"מ)

 

2 גביעי קוטג` 3%

1 חב' ריקוטה / טוב טעם

1 גביע גבינה לבנה 3%

פירה מ 2 תפוחי אדמה בגודל ביינוני 

1/2 כוס קמח תופח

1/2 כוס קמח רגיל

3 ביצים

1 שיני שום מרוסקות / 1 טבליה קפוא

מלח, פלפל

אופציה להוספה – בצל ירוק קצוץ . תירס

שמן קנולה

 

ההכנה

כחצי שעה לפני ההכנה שיפכו את כל הגבינות למסננת, הניחו על קערה,  ותנו לנוזלים מיותרים להתנקז.

העבירו את כל המרכיבים לקערה, ערבבו היטב.

חממו שמן במחבת שטוחה, טגנו עד הזהבה,

משני הצדדים,  העבירו לנייר סופג.

הגישו עם ירקות או ליד מרק חלבי.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *