סלט כרובית אפויה

אצלנו אוהבים מאד מאד כרובית, מהגדולים ועד הקטנים.

מה שטוב בסלט הזה שהוא במינימום התעסקות ומקסימום תוצאה.

משתמשים פה בשום אפוי – שום אפוי מקבל טעם מאד מאד עדין באפיה ומאבד מהטעם החזק שלו, לא להבהל.

 

1 כרובית גדולה מאד

שמן זית

ראש שום שלם קטום בשני הצדדים ומפורק – עם הקליפה

מלח גס

100 ג' שקדים קלויים

רוטב

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

1 כפית חרדל גרגירים

מלח, פלפל

1 כף דבש

תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפיה

 

ההכנה

לחמם תנור ל -170 מעלות

לפרק את הכרובית לפרחים קטנים או לחתוך לחתיכות גדולות,  להניח בתבנית

לטפטף שמן זית על הכרובית, לפזר את שיני השום ומלח גס,להכניס לתנור ולאפות עד הזהבה, להוציא ולקרר.

לשים את כל מרכיבי הרוטב בכלי של הבלנדר הידני, לנקות את שיני השום מהקליפה ולהוסיף למרכיבי הרוטב, לערבל עד למירקם אחיד, לטעום ולשפר תיבול.

לצקת על הכרובית,  לפזר את השקדים, לערבב קלות ולהנות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *