מאפה ירקות בשכבות

תוספת נפלאה של ירקות אפויים באפיה ממושכת המעניקה לתבשיל טעם מיוחד במינו.  המאפה טעים בטרוף !!! החיסרון היחיד הוא זמן האפיה הממושך אז פשוט הכניסו לתנור ותשכחו ממנו למשך כ – 3 שעות זה שווה.  למה לאפות כל כך הרבה זמן ? אינני יודעת כך זה היה אצלי נסו, אולי תקצרו את זמן האפיה. בכל מקרה המאפה צריך להיות רך מאד.

ניתן להכין יום מראש.

על המתכון סיפר לי חבר שהגיע מניו יורק,  הבטיח שהוא טעים ואכן כן, הוא מוסיף מעל גבינה מגורדת, אני ויתרתי – לשיקולכם.

אני אכין אותו לערב הסדר .

 

4 תפוחי אדמה  קלופים

3 בטטות קלופות

2 חצילים

1/2 חב' תרד שטוף

4 -5 קישואים

מלח, פלפל

אבקת שום

שמן זית

תבנית מלבנית 26

 

ההכנה

לפרוס את כל הירקות לפרוסות דקות

להניח בתבנית שכבות של ירק פרוס – תפוחי אדמה, מעל בטטה, מעל חציל, מעל תרד, מעל קישוא, ולסיים בשכבת תפוחי אדמה נוספת.

 

בין השכבות לתבל בתבלינים.

לחמם תנור 180 מעלות.

לצקת מעל בנדיבות רבה שמן זית,  לכסות את התבנית בנייר כסף, לאפות כ – 3 שעות, מתקבל מאפה שכבות נפלא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *