קציצות ברוטב פלפלים מהודו אדום

אנחנו בבית לא אוהבים לאכול הודו,  לא מתחברים לטעם של בשר ההודו  (חוץ מחזה הודו שהוא כמו פסטרמה – יש מתכול בבלוג).

התארכו בביתנו אורחים שלא אוכלים בשר אדום, לא רציתי להכין קציצות מעוף ,החלטתי לנסות את ההודו האדום.

התוצאה היתה טעימה מאד, לא הורגש טעם ההודו (מי שרגיש מרגיש מיד), היו בטוחים שהקציצות הן מבקר.

להורדת החריפות – הורידו את כמות הצי'לי והקציצות יתאימו מאד לילדים.

 

1 ק' בשר הודו אדום טחון

1 פרסה גדולה נקיה חתוכה גס

עלים ירוקים בלבד של 1 חב' בצל ירוק שטופים

1 בצל יבש נקי חתוך גס

4 שיני שום קלופים

1/2 חב' פטרוזיליה נקיה חתוכה גס

2 ביצים

כ – 1/2 כוס שבולת שועל עדינה

מלח, פלפל

1/2 כפית כמון

מעט בהרת

1 כף פפריקה

רוטב

2 פלפל אדום פרוס

1 פלפל ירוק גדול פרוס

5 שיני שום

1/4 כוס רוטב סויה

1 כף פפריקה גדושה

1 כפית סוכר

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

1/4 כוס מים

ההכנה

הקציצות

לשים את בשר ההודו בקערה גדולה.

את הפרסה, גבעולי הבצל הירוק, הבצל, השום והפטרוזיליה לשים במעבד מזון ולקצוץ לפירורים, להעביר לקערת הבשר יחד עם כל שאר המרכיבים, לערבב היטב למירקם אחיד.

להכין קציצות ולטגן מעט כל קציצה, להעביר לצלחת עם נייר סופג.

הרוטב

לשים המחבת רחב וגבוה מעט שמן קנולה, לחמם, להוסיף  את השום, לטגן מעט מאד, להוסיף את כל התבלינים, לערבב היטב, להזהר שלא יישרף !!!!  להוסיף את הפלפלים הקצוצים, לערבב היטב עם כל התבלינים, לטגן עד ריכוך קל, להוסיף את המים ואת הקציצות,  לערבב את הקציצות בעדינות עם הרוטב, להביא לרתיחה, להנמיך החום ולבשל עוד 40 ד'.

להגיש עם אורז או עם פירה תפו"א.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *