ארוחה אינדונזית

אומנם היינו באינדונזיה לפני הרבה שנים ואינני יודעת למה היא נקראת "ארוחה אינדונזית"  אבל השם נשמר וכך אני מכירה אותה.

מה מיוחד בה? התוספות – הן מוגשות לשולחן בנפרד וכל סועד מוסיף לפי טעמו.

באירוח צורת ההגשה הזו היא מאד נעימה ומוסיפה עניין לשולחן , אתם  יכולים להוסיף או להוריד לפי טעמכם ולהנות ממשהו שונה.

בגדול זה פרגיות בקארי עם אורז ( אני אוהבת אדום) כמובן שגם אורז רגיל מתאים.

פרגיות

1 פרסה קצוצה

1 בצל קצוץ

4 שיני שום קצוצים

שמן קנולה

1/2 1 ק' פרגיות חצויות לחצי שטופות ונקיות

1 פחית חלב קוקוס

מלח, פלפל

1 כף קארי ירוק (לקנות במרכול)

1 כף גדושה אבקת קארי

1 כף גדושה פפריקה

1 כפית כמון

1/2 כפית בהרת

1 כפית סוכר

1/2 כוס מים

אורז

1/2 1 כוס אורז אדום  שטוף ומסונן

4 כוסות מים

מלח, פלפל

1 כף גדושה אבקת מרק

1 כפית סוכר

 

ההכנה

הפרגיות

לחמם שמן במחבת רחב ושטוח עם מכסה, לטגן פרסה ובצל עד הזהבה, להוסיף את השום ואת כל התבלינים, לערהה היטב, להזהר מאד שלא ישרף – ניתן להנמיך החום מעט, להוסיף את כל הפרגיות, לערבב היטב עם כל התבלינים, להוסיף את חלב הקוקוס, לערבב, להוסיף את המים, להביא לרתיחה, להנמיך את החום ולבשל כ – 40 ד'. ניתן להכין מראש ולחמם.

האורז

לשים בסיר מעט שמן, לחמם, להוסיף את האורז, לערבב היטב עם השמן, להוסיף את המים, להביא לרתיחה, להוסיף את כל התבלינים, להנמיך החום ולבשל בחום נמוך מאד כשעה, עד ספיגת כל הנוזלים.

התוספות

1 קופסת שימורים אננס פרוס

6 בצל ירוק קצוץ

100 ג' בוטנים מרוסקים

חופן גדול כוסברה קצוצה – אם אוהבים

2-3 עגבניות קצוצות

חופן גדול קוקוס

לשים את התוספות בצלוחיות קטנות במגש אחד במרכז השולחן.

ההגשה

לשים בצלחת מנה של אורז, מעל את הפרגיות עם רוטב, להגיש את הצלחת ולתת לכל אורח להוסיף מעל את התוספות האהובות עליו.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *