סלט שורשים

חזרנו מטיול מדהים בבורמה ובאמתחתנו סומסום. סומסום מבורמה ?? כן.  הבישול בבורמה נעשה כולו בשמן בוטנים המעניק טעם מיוחד לאוכל, היינו בחווה המפיקה לבד שמן בוטנים (הכל כמובן נעשה בידיים, עם חמורים ובתנאים כמו לפני מאות שנים), היו שם מוצרים שונים המופקים בחווה וגם סומסום שטעמו היה מדהים !!! לא המוצר שאנו מכירים מהסופר אלא עם טעם נפלא. כמובן שקניתי ובסלט השורשים השתמשתי בו.

מה עושה מי שאין לו סמסום מבורמה ? תשתדלו לקנות בבית טבע סומסום מלא אורגני ואם לא גם הסומסום מהסופר יעשה את העבודה.

חיתוך  השורשים נעשה בקולפן הקוצץ אץ הירק לגפרורים דקים (יש תמונה), ניתן לרכוש בכל חנות טובה המתמחה הכלים לבית כמו – ספייסס, לגעת באוכל וכו'. אם אין  חיתכו דק מאד.

בינתיים תמונה מהחווה בבורמה

 

1/4 כרוב קצוץ

1 צנון בגודל ביינוני

1 קולרבי בגודל ביינוני

4 בצל ירוק קצוץ

חופן גדול נבטים

4 גזרים גדולים

3/4 כוס סומסום קלוי

רוטב

6 כפות שמן זית

5 שיני שום קצוצות

3 כפות לימון

כף סוכר חום

3 כפות רוטב סויה

1 כף שמן סומסום

1 כף סילאן / דבש

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

פלפל גרוס

ההכנה

לשים את הכרוב הקצוץ הקערה

את שאר הירקות לקצוץ בעזרת קולפן  ז'וליין או לחתוך לגפרורים דקים, להוסיף לקערה – ניתן להכין מספר שעות מראש.

 לערבב את כל מרכיבי הרוטב בעזרת בלנדר ידני למירקם אחיד, לשפוך את הרוטב על הסלט, להוסיף את הסומסום ולערבב.

את הרוטב להוסיף לירקות כשעה לפני ההגשה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *