סלט בורגול

במסגרת שטיפת מוח בנושא אוכל בריאות הנה הצעה לסלט שופע בריאות, טעים, מהיר ויפה להגשה.

מי שלא אוהב סוג מסוים של עשב תיבול – תוותרו, למרות שחבל.

 

1 כוס בורגול עבה

מים רותחים

2 עגבניות בשלות ומוצקות

חופן גדול פטרוזיליה

חופן (כמה שאוהבים) כוסברה

חופן נענע

עלי ריחן

5 גבעולי בצל ירוק נקי חתוך

3 שיני שום

חמוציות

מלח, פלפל

שמן זית

מיץ מחצי לימון

1/2 כפית סוכר

 

לשים את הבורגול בקערה, לשפוך מעל מים רותחים עד לכיסוי ועוד כשני ס"מ. להניח בצד עד התפחת כל הגרגירים כ- 15 עד 20 ד'. לסנן מעודפי המים במסננת, ללחוץ מעט על הגרגירים כדי לסלק עודפי מים, להעביר לקערה.

העגבניות – לחצות אותן, להסיר את הגרגירים ולחתוך לקוביות קטנות

לשטוף היטב את כל עשבי התיבול, להסיר את הענפים הגסים,  לשים את כל עשבי התיבול,  הבצל והשום במעבד מזון, להפעיל בפולסים להזהר מאד מריסוק יתר, להעביר לקערת הבורגול.

להוסיף את כל שאר החומרים, לתבל, לשפר תיבול, הסלט טעים יותר לאחר כשעה כאשר כל הטעמים משתלבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *