דג סול בטחינה ועגבניות

 

כילדה שנולדה ליד הכנרת אכלנו הרבה דגים בבית, בעיקר אמנון – דג שגדל בכנרת וקרפיונים כמובן. קניית הדג לא היתה כמו היום  –  קניה בחנות דגים מסודרת ונקיה שבה גם מנקים, חותכים, טוחנים ומפלטים את הדג.  לא ולא,  היינו הולכים לנמל, ליד הסירות שחזרו מהדיג, בוחרים את הדגים ישירות מהדייג, בבית היו מטפלים בדגים לבד כמובן.

מנת הדג האהובה עלי ביותר היתה  דג אמנון  בטחינה. נזכרתי בה וניסיתי לשחזר עם שינויים עדכניים  – כיום נעשינו מפונקים, אנו אוהבים פילטים של דג בלי להתעסק עם העצמות המרגיזות ולכן, ניסיתי דג סול שאותו טיבלתי בטחינה ומעט רוטב עגבניות. היה מצוין.

 

1 חב' דג סול ( בדר"כ מגיע  עם 4 יח')

סלט טחינה עשוי בבית (אם אתם מתעצלים אפשר קנוי)

סלסה עגבניות

3 עגבניות בשרניות, גדולות ואדומות

3 שיני שום

שמן זית

רוטב צי'לי מתוק

מעט מלח

לעצלנים – רוטב עגבניות מוכן כמו ברילה ארביאטה למשל.

שמן זית

תבנית אפיה

 

ההכנה

לשטוף היטב את הדגים ולייבש על נייר סופג.

העגבניות – לגרד את העגבניות במגרדת גסה, לסנן מעט, להוסיף את כל החומרים, לערבב.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

להניח את הפילטים בתבנית אפיה, למרוח מעל 1-2 כפות טחינה, מעל כף גדושה עגבניות, לצקת מעל מעט שמן זית.

לכסות את התבנית בנייר כסף, לאפות 15 ד', להסיר את הנייר ולאפות עוד 10ד'.

בתיאבון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *