סלמון ברוטב טריאקי על מצע תרד

אנחנו בבית מאד אוהבים סלמון  (כמו מרבית האנשים שאוכלים דגים), ולשמחתי הרבה גם הנכדים מאד אוהבים.

הפעם מנה בטעם אסיאתי טעימה מאד ותוספת התרד רק משבחת אותו מכל הבחינות – גם הבריאותית וגם הצורנית.

יש כאן תבלינים אסיאתים – את כולם ניתן למצוא במרכולים

לדג

1 נתח גדול של סלמון שלם

1 כוס רוטב טריאקי

רוטב

3 כפות סאקה

2 כפות מירין

2 כפות קטשופ

1 כף צ'ילי מתוק

4 שיני שום גרוס

1 כף דבש

1 כף שמן סומסום

תרד

1 קופסא גדולה תרד נקי

1 פרסה קצוצה

2 שיני שום קצוצות

ג'ינג'ר טחון

מלח, פלפל

2 כפות שמן סומסום

 

ההכנה

לנקות את הדג, להסיר את העור – מאד פשוט – כאשר הדג חצי מופשר – הפרידו בעזרת סכין חד את העור מבשר הדג, מישכו בזהירות, העור מופרד בקלות.

להשרות את הדג מספר שעות בטריאקי במקרר.

בינתיים הכינו את התרד

במחבת שימו את שמן הסומסום, הוסיפו את הפרסה והשום, טגנו מעט, הוסיפו את הג'ינג'ר, ערבבו, את התרד טגנו מעט, מלח ופלפל, טגנו עד שהתרד "נובל מעט" קררו.

חממו תנור לחום של 180 מעלות.

 הוציאו את הדג מרוטב הטריאקי,  הניחו בתבנית,

ערבבו היטב את כל מרכיבי הרוטב, מירחו את הדג ברוטב. כסו את התבנית, אפו 20 ד' , הסירו את הכיסוי ואפו עוד 10ד'.

בכלי הגשה שימו את התרד מעל הניחו את נתח הסלמון ותהנו.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *