ארוחת שאריות

אני מאד לא אוהבת לזרוק אוכל !!

בכל פעם שצריך לזרוק אני נזכרת במה שאימי אמרה לי " את יודעת כמה אנשים רעבים יש בעולם" ? כמה שזה נכון, אבל מצד שני כמה ימים אפשר לאכול אורז שנשאר משבת או עוף ממרק או ירקות שנשארו במקרר ?

פתחתי את המקרר והוצאתי את כל מה שנשאר שם – 1/2 סיר של אורז וחיטה,  מספר יחידות של חזה עוף צלוי, פלפלים, 1/4 כרוב,  1/2 שקית כוסברה, מעט סלרי, 1/2 שקית סנפרוסט אפונה וגזר, מה מכינים ?  יש לנו ארוחת שאריות נפלאה !!!

כמובן שעם כל השאריות ניתן לשחק – קישוא, כרובית, נתחי בשר שנשארות במקרר (לרסק בפולסים במעבד מזון ולהוסיף), אטריות, כל ירק קפוא,  בקיצור תגלו יצירתיות.

 

1 בצל / פרסה קצוצה

2 פלפלים צבעוניים קצוצים

1/4 כרוב קצוץ

3 שיני שום קצוץ

2 כוסות סנפרוסט אפונה וגזר מופשרים במים חמים ומסוננים

2-3 כוסות אורז מבושל

כ – 4 נתחי חזה עוף מבושל / צלוי / עוף / בלי כל עוף, פרוסים לנתחים קטנים

1 קופסת שימורים קטנה עגבניות מרוסקות (אם אין  אז רסק  עגבניות)

1/2 חב' כוסברה / פטרוזיליה קצוצה

2  גבעולי סלרי פרוסים

מלח, פלפל

1 כף כורכום

1 כפית כמון

1 כף פפריקה

1 כפית סוכר

1/2 כוס מים חמים

מחבת רחב ועמוק

ההכנה

במחבת שימו מעט שמן, טגנו את הבצל עד הזהבה, הוסיפו שום ופלפלים,  טגנו מעט, הוסיפו את הכרוב, את הסנפרוסט, ערבבו, הוסיפו את האורז הקר, את כל התבלינים והמים, ערבבו, הנמיכו החום ובשלו כ – 15 ד',  בתיאבון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *