מאפה פסטה, כרובית, פרסה ותרד

 

איזה מאפה מוצלח !!!!!

חיפשתי מתכון חדש לארוחת ערב,  נזכרתי במאפה הפסטה עם העוף, אבל רצינו מנה חלבית,  התחלתי "לשחק"  עם המרכיבים וזה מה שיצא.

הרבה מוצרים המפיקים מאפה נפלא שהוא ארוחה בפני עצמה. נסו ותיהנו !!!!

אני בחרתי פסטה ציבעונית אבל כל פסטה שאתם אוהבים תתאים לפה.  גם את הכרובית ניתן להחליף בקישוא,  ברוקולי, פלפלים בצבעים שונים, שומר, בטטות ודלורית, לערבב סוגי ירקות שונים, בקיצור תגוונו.

 

1 חב' פסטה

1 כרובית  מפורקת לפרחים

2 גבעולי פרסה קצוצים

4 שיני שום קצוצות

1 קופסא תרד שטוף – עלים בלבד

1 כף חמאה

4 כפות שמן קנולה

1/2 1 מיכל שמנת לבישול 15%

3 ביצים

200 ג' גבינת קשקוול – אפשר לערבב עם רוקפור

מלח, פלפל

1/4 כפית אגוז מוסקט

תבנית מלבנית גדולה משומנת בשמן זית

 

ההכנה

להרתיח  בקומקום מים רותחים,   בסיר הפסטה לשים את פרחי הכרובית, לשפוך עליהם את המים הרותחים שיכסו אותם לגמרי, לבשל כ – 6 ד', לסנן , להוסיף את הפסטה למי הכרובית ולבשל אל דנטה.

בינתיים, במחבת להמיס את החמאה עם השמן, להוסיף את הפרסה לטגן עד הזהבה קלה, להוסיף את השום, לכבות את הלהבה, להוסיף את התרד, לערבב, להעביר לקערה גדולה.

להוסיף לקערה את הכרובית המרוככת,

לערבב, להוסיף את הפסטה, לתבל במלח, פלפל ומוסקט, להוסיף את הגבינה, לערבב, להעביר לתבנית.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות

בקערה לערבב את השמנת עם הביצים, לטבל מעט במלח, לשפוך את הבלילה על הפסטה.

לאפות 30 ד', עד השחמת המאפה.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *