פריקי וירקות כתומים

 

 

קטניה חדשה הגיעה לארצנו – הפריקי (פ' לא מודגשת). זו חיטה ירוקה – נקצרת לפני הבשלת החיטה, קלויה ומיובשת,  יש לה טעם מעט מעושן.  ניתן להכינה כמו אורז – 1 כוס פריקי + 1/2 1 כוס מים או כמו בורגול -להשרות במים רותחים.

עד לפני זמן לא רב כמעט ואי אפשר היה למצוא פריקי – רק בכפרים ערביים, היום יש בחנויות הטבע.

אני הכנתי אותה כמו אורז, הוספתי ירקות שהיו במקרר – הירקות בצורה זו מצויינים עם קוסקוס,  קיבלנו ארוחה טעימה מאד, קלה ובריאה. הנכדים שלי משוגעים עליה.

 

הירקות

1גבעול פרסה שטוף וקצוץ

שמן קנולה

1 דלורית, קלופה

5 גזרים קלופים

2 בטטות קלופות

2 פלפל אדום

2 שיני שום קצוצות

3 קישואים נקיים

מלח, פלפל

1 כפית קארי

1 כף כורכום

1 כפית כמון

1/2 כפית בהרת

1 כף פפריקה

ההכנה

בסיר שטוח ורחב  לשים מעט שמן קנולה,  לחמם ולטגן את הפרסה עד הזהבה קלה. להוסיף את הפלפל האדום ואת השום, לערבב, להוסיף את כל הירקות,  3-4 כוסות מים (שיכסו יפה את הירקות), להוסיף את כל התבלינים, להביא לרתיחה, להנמיך החום ולבשל כ – 40 ד'.

מתקבל נזיד  ירקות נפלא שהולך מצוין עם הפריקי, עם אורז, קוסקוס וכל דגן או קטניה שתספוג בהנאה את הרוטב הנפלא.

פריקי

1 כוס פריקי

1 בצל קטן קצוץ

שמן קנולה

1/2 1 כוס מים

1 כפית אבקת מרק

מלח, פלפל

ההכנה

לחמם בסיר קטן את השמן, להוסיף את הבצל, לטגן עד הזהבה, להוסיף הפריקי, לערבב, את המים, לחמם מעט, להוסיף את התבלינים, להנמיך את הלהבה למינימום, לבשל עם ספיגת כל הנוזלים. זה נראה דייסה – אל תדאגו, הפריקי צריכה לנוח כ – 20ד' לפני ההגשה ואז היא כולה גרגירים.

אם רוצים בסלט כמו טבולה – שיפכו על הפריקי מים רותחים למשך כ – 20ד', והמשיכו כרגיל כמו בסלט הבורגול

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *