גולאש

 

גולאש 1

אמנם קיץ וחם, מחפשים מאכל קל ומהיר אבל במזגן הכל הולך.

גולאש, אחד התבשילים המהנים והטעימים ביותר ביחוד עם לחם טוב שאותו נטבול ברוטב.

משך הבישול ארוך אך ההכנה קלה ומהירה, כמובן שככל שאיכות הבשר טובה יותר כך תצליחו יותר. איזה בשר? כתף, צ'אך, התייעצו גם עם הקצב. ניתן לבשל על הכיריים, או בתנור.

 

2 ק' בשר בקר חתוך קוביות של כ – 4 ס"מ

2 בצלים קצוצים

6 שיני שום חתוכים גס

2 פלפל אדום פרוס

4 גבעולי סלרי קצוץ

3 כפות מלאות קמח

7 גזרים חתוכים גס

7-8 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות

3 כפיות גדושות פפריקה

1 קופסא רסק גבניות קטן

1 קופסת שימורים עגבניות שרי שלמות

1 כף צ'ילי מתוק

מלח, פלפל

1 כף כמון

1/2 כפית בהרת

1 כפית סוכר

סיר עמוק ורחב

 

ההכנה

שיטפו היטב את הבשר, יבשו בעזרת מגבות נייר.

בסיר, חממו שמן, הוסיפו את הבצלים והשום, טגנו עד הזהבה קלה, הוסיפו את הפלפל, טגנו מעט, הוסיפו את הפפריקה, ערבבו היטב עם הבצלים.  הוסיפו את קוביות הבשר, טגנו עד שינוי קל של הצבע.

גולש 2

גולש 2

פזרו את הקמח על הקוביות, ערבבו במהירות, הוסיפו 1 כוס מים, ערבבו. הוסיפו את עגבניות השרי, מעכו מעט בסיר בעזרת כף, את הסלרי,  הוסיפו את כל התבלינים, כוס מים נוספת, חממו.

הוסיפו את הגזר ותפוחי האדמה, ערבבו מעט עם הבשר, הוסיפו מים עד כיסוי כמעט מלא, הביאו לרתיחה.

גולאש 3

הנמיכו את הלהבה, ובשלו כ – שעתיים שלוש .

אפיה בתנור – חממו תנור 170 מעלות,  לאחר רתיחה העבירו את הסיר ואפו שלוש שעות בתנור.

תנו לגולאש לנוח כ – 15 ד', העבירו לצלחת עם רוטב. לא לשכוח את הלחם !!

גולאש

גולאש

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *