סלט כרוב וגזר ברוטב שקדים וקרמל

התלבטתי מאד האם להעלות עוד מתכון של סלט כרוב לבלוג. אבל לאחר שחברים שהיו בביתנו אכלו, ונהנו, נכנסו לבלוג וחיפשו את המתכון שלא היה שם הבנתי שהוא אכן טעים מאד, ואחר. הנה הוא לשיפוטכם.

את המתכון קיבלתי מחברה טובה שלי, תיהנו.

במתכון הכרוב והגזר הם משקיות קנויות במרכולי.  אם זה מפריע לכם, אתם כמובן יכולים להשתמש בכרוב שלם וגזר ולפרוס.

קיצור דרך – רציתי להכין את הסלט לאורחים פתאומיים,  לא היו לי שקדים  אבל היו אגוזים מסוכרים, מה רע? ריסקתי אותם בקוצץ לפירורים גסים, התוצאה היתה מוצלחת מאד – לשיקולכם.

 

1 שקית כרוב פרוס

1 שקית גזר פרוס

רוטב

1/2 כוס שמן

3 כפות חומץ

2 כפות חומץ בלסמי

3 כפות מלאות סוכר

2 כפות חרדל דיג'ון

שום – כמה שאוהבים, אני השתמשתי ב – 5 שיני שום גרוסות

כפית מלח

פלפל גרוס

קרמל

4 כפות סוכר חום

100 ג' שקדים גרוסים/אגוזים קצוצים

הכנת הקרמל

שימו במחבת קטן את הסוכר החום עד שנמס והופך לקרמל – הזהרו שלא ישרף !! הורידו מהאש, הוסיפו את השקדים / אגוזים, ערבבו, התערובת מתקשה, הניחו הצד עד שיתקרר לגמרי ופוררו לפירורים בעזרת הידיים. שימרו בצד.

הרוטב

שימו את כל מרכיבי הרוטב בכלי, ערבבו היטב – הטוב ביותר הוא בעזרת הבלנדר הידני.

הרכבת הסלט

כשעה לפני ההגשה, שימו את הכרוב והגזר בקערה, צקו את הרוטב, ערבבו, הוסיפו את השקדים / אגוזים המרוסקים, ערבבו. הניחו בצד למנוחה והגישו.

 

 

 

 

 

2 thoughts on “סלט כרוב וגזר ברוטב שקדים וקרמל

    • הי יפעת,
      זה לא עקרוני, מה שיש לך בבית,
      תיהני, סלט נהדר הכי אהוב אצלנו בבית
      ממשך חג שמח, שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *