קראנץ` מלוח – פסטו, פלפלים, גבינה, זיתים

איזה מאפה טעים מכינים ליום שישי בערב? המקרר נפתח ושקית השמרים שכמעט פג תוקפה קרצה לי.

החלטתי להכין קראנץ' מלוח. מי אמר שקראנץ' תמיד צריך להיות מתוק ?

כבר אמרתי לכם שאין צורך לפחד מעבודה עם שמרים. רק בשביל הריח הנפלא המתפזר בבית כדאי לאפות בהם. הכניסו הכל למיקסר עם וו לישה, ערבלו כ – 10 ד', והבצק מוכן.

המלית נתונה לשיקול דעתכם. אני מלאתי בפסטו, גבינת פטה וקשקוול, פלפל קלוי, עגבניות מיבשות, זיתים. תוסיפו או תגרעו מה שאתם אוהבים.

 

המיצרכים

בצק

5 כוסות קמח

1 שקית שמרים

3/4 כוס חלב

2 ביצים גדולות

1 שמנת חמוצה 9%

כפית מלח

כפית עשבי תיבול

200 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

מלית

רוטב פסטו

גבינת פטה מגורדת

גבינת קשקוול מגורדת

פילפלים קלויים (אפשר בהחלט קנוי)

עגבניות מיובשות בשמן זית – חתוכות

עיגולי זיתים

3 תבניות אינגליש קייק משומנות

 

ההכנה

שימו את כל חומרי הבצק בקערת המערבל חוץ מהחמאה. ערבלו עד לאיחוד החומרים.  הוסיפו לאט את החמאה, המשיכו לערבל עד לאיחוד החמאה בבצק. התהליך אורך כ – 5 עד 10 ד'.

העבירו את הקערה למקום חמים (במיקרו למשל), כסו אותה ותנו לבצק לתפוח לפחות שעה.

לאחר שעה, הוציאו את הקערה,  הכינו לכם משטח עבודה שניתן לרדד עליו, פזרו קמח.

פזרו קמח על הבצק, חלקו את הבצק לשלושה חלקים.

רדדו כל חלק לעלה דק, מירחו רוטב פסטו, פזרו מעל את הגבינות, הירקות וכל מה שאתם אוהבים.

גלגלו לגליל, עשו חתך באמצע הרולדה, העבירו אותה לתבנית.

עשו כך עם כל הרולדות.

כסו את הרולדות והניחו אותן להתפחה לפחות 30ד'.

חממו תנור לחום של 180 מעלות

אפשר בהחלט בשלב הזה להקפיא חלק מהרולדה, להפשיר ולאפות במועד אחר.

למרוח מעל ביצה, לפזר סומסום, לאפות 30 ד', עד הזהבה קלה.

להמתין כ – 15 ד', לפרוס, להנות מהריח ומהטעם.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *