סלט ירוק, אגסים ביין וגבינה כחולה בויניגרד הדרים

גבינה כחולה – או שאוהבים או לא. אז לכל אוהבי הגבינה – שילוב מנצח של אגסים, ירקות ירוקים והגבינה ברוטב מתקתק מעט.

למי שלא אוהב – אפשר בהחלט לוותר על הגבינה או להשתמש בפטה טובה או כמובן לוותר לגמרי על הגבינות, הסלט עדיין מצוין.

התמונה היא בלי הגבינה שהיתה בצד, מי שרצה הוסיף ולא התחרט.

 

המיצרכים

עלים ירוקים לסלט – חסה, רוקט, כל מה שאתם אוהבים

גבינת רוקפור

3 יח' אגסים קלופים, חצויים ונקיים מהליבה.

2 כוסות יין אדום

4 כפות סוכר

1/2 כפית קנמון

קורט ציפורן

50 ג' אגוזי מלך קצוצים גס

רוטב

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ תפוזים – קלמנטינה

1 שן שום גרוס

1 כפית חרדל

1 כפית דבש – ריבת מישמש

מלח, פלפל גרוס

 

ההכנה

האגסים – בסיר קטן לשים את האגסים, הסוכר, הקנמון והציפורן, לחמם, לבשל כ – 5 ד'. האגסים לא צריכים להיות רכים מאד אלא עדיין מעט קשים, לקרר, לסנן. כדאי להכין שעות מספר לפני הגשת הסלט.

הרוטב – את כל מרכיבי הרוטב לשים בכלי שניתן להשתמש במערבל הידני, לערבל עם המערבל עד שהרוטב מסמיך, לטעום ולשפר תיבול. ניתן להכין מספר שעות מראש.

הרכבת הסלט – לקחת קערת הגשה יפה, לשים את כל מרכיבי הירק, לפרוס את האגסים הקרים, לפזר על הסלט, לצקת את הרוטב, לפזר את האגוזים, לערבב קלות. אם מוסיפים את הגבינה, לגרד מעל הסלט את הכמות שאתם אוהבים, להגיש מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *