פרגיות בעשבי תיבול

פרגיות בעשבי תיבול

מה להכין לארוחת השבת ? מתכון מהיר, טעים שכולם אוהבים,

הנה הוא

 

1/2 1 ק' פרגיות  שטופות ונקיות

המישרה

1/4 חב' פטרוזיליה

1/4 חב' כוסברה

7 ענפים גדולים נענע – רק עלים

בזיליקום, מרווה, טרגון – חופן גדול של עלים

5 שיני שום שלמות

1/4 לימון

1/4-1/2 כוס שמן זית

מלח, פלפל

1/4 כפית כמון

1 כפית גדושה פפריקה

קורט בהרת

 

לשטוף היטב  את כל עשבי התיבול, לייבש מעט – אני מניחה על מחצית מגבת מטבח, ובחצי השני סופגת את המים.

לשים את כל חומרי המישרה במעבד מזון,

3  פרגיות בעשבי תיבול

לרסק לתערובת אחידה, עד לפירורים גסים.

5 5פרגיות בעשבי תיבול

את הפרגיות השטופות להניח בכלי – אני שמה בקופסא בה קניתי את הפרגיות, (הכל נזרק לאחר השימוש)

 

את הרוטב לשפוך על הפרגיות, לעסות את הנתחים עם הרוטב עד שהם מצופים היטב. לכסות את הכלי ולשלוח למנוחה של מספר שעות (מינימום שעה אחת).

פרגוית עשבי תיבול ברוטב

לחמם תנור לחום של 170 מעלות.

לחמם מחבת טפלון או שתיים ללא שמן, לסדר את הנתחים אחד ליד השני במחבת, לטגן בשני הצדדים עד השחמה קלה ביותר.

להעביר את הנתחים לכלי הגשה שניתן להכניסו לתנור, לשים את הנתחים בכלי, לכסות בנייר כסף, לשים בתנור לעד כ – 15 ד'.

בשיטה זו הנתחים נשארים רכים מאד ושומרים על חומם.

להגיש עם סלט ירקות, אורז או תפוחי אדמה.

פרגוית עשבי תיבולסוף

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *