מלאיי – מאפה רומני

בעלי נולד ברומניה, זה קרה בשל אילוצי מלחמת העולם השניה וחיפוש מקום בטוח יחסית. אני הייתי בטוחה שאוכל בביתו ממליגה. לא ידעתי כמובן מה זה – בחורה שגדלה בבית טברייני עם מטבח מלא תבלינים וניחוחות, לא אכלתי מעולם ממליגה. חמותי ,(אשה צדיקה) ז"ל, סיפרה לי בגעגוע על מאפה גבינות נפלא שאותו אכלה ברומניה אך לא בישראל. התחלתי לחפש אחר מתכון למאפה. שאלתי את כל קרובות המשפחה אבל לא מצאתי. עד שיום אחד אודטה (שמוצאה רומני), פירסמה מתכון למאפה נפלא של גבינות בשם מלאיי. מיד הוא נוסה בבית!!! חמותי התמוגגה ונזכרה בטעמים מימים עברו. זה היה שווה הכל !!

מאז אני ובנותי מכינות את המלאיי, ששונה מעט עם השנים והשתדרג, ומה שמשמח אותי מאד שהנכדים מבקשים מלאיי, לא סתם פשטידה או מאפה. המסורת נשמרת.

למלאיי טעם מאד מיוחד בשל השימוש בקמח תירס, הוא מתקתק מעט ומומלץ לאכול אותו עם שמנת או יוגורט – נתון לשיקול דעתכם.

אז אחרי הנוסטלגיה לעבודה.

 

1 כוס קמח תירס

200 ג' חמאה חתוכה לקוביות

3/4 כוס סוכר

11/4 כוס חלב רותח

3 יח' גבינת ריקוטה

3 יוגורט של 150 ג'

גרודת לימון מלימון שלם

3 ביצים מופרדות

3/4 כוס קמח תופח

גביעי שמנת, אפשר 9% יוגורט – לשיקולכם.

תבנית מלבנית מס. 28 משומנת.

 

ההכנה

להקציף את החלבונים לקצף .

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

לשים בקערה את קמח התירס,  החמאה החתוכה, והסוכר,

לשפוך את החלב הרותח ולערבב הכל עיסה חלקה עד שהחמאה מומסת לגמרי.

להוסיף את הגבינות, היוגורט, הקמח, החלמונים וגרודת הלימון, לערבב.

להוסיף בזהירות את הקצף, לערבב למירקם אחיד.

לשפוך לתבנית, לאפות 50 ד'.

 

פירסו לקוביות נדיבות צקו שמנת ותיהנו.

 

 

 

 

 

2 thoughts on “מלאיי – מאפה רומני

  1. שלום. במתכון כתבת 3 יחידות של גבינת ריקוטה.
    למה הכוונה? אפשר לדעת כמה זה במשקל?

    • שלום
      , הכוונה היא לשלוש חב׳/ יח׳ של גבינת ריקוטה או גבינת טוב טעם
      בהצלחה, במתכון האהוב ביותר על נכדיי
      שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *