עוגיות שקדים איטלקיות (קנטונצ`י)

השפעת הטיול לפירנצה – עוגיות הקנטונצ'י.

היה חובה בכל יום אחרה"צ עם הקפה. בכל קונדיטוריה שמכבדת את עצמה הן מונחות על הדלפק במקום מכובד, אין קיוסק שלא מציע אותן ואכן הן טעימות מאד לכל מי  שאוהב עוגיות.

הן מכילות שקדים ואגוזים, אני השתמשתי בכל שאריות האגוזים שנשארו מפסח.

הנה הגירסה שלי,  מתקבלות כ – 60 עוגיות המתחסלות במהירות

 

4 ביצים

3/4 כוס סוכר דמררה

2 חב' סוכר וניל

2 כוסות קמח תופח

1 כוס קמח רגיל

1 כוס שקדים טחונים

1 כוס אגוזים קצוצים גס מכל סוג שאתם אוהבים

3 כפות ליקר תפוז

1/2 כפית קנמון

חופן גדול חמוציות – צימוקים שחורים

גרודת לימון -תפוז – כמה שיותר

3 תבניות אינגליש משומנות

2 תבניות גדולות של התנור מרופדות בנייר אפיה

 

ההכנה

לשים את הביצים בקערת המערבל, להוסיף הסוכר ולהקציף עד לקרם קציפתי. להוסיף את כל החומרים, לערבל, התערובת די סמיכה וזה בסדר.

לחמם תנור לחום של 170 מעלות

לחלק את התערובת בין 3 התבניות, לפזר את התערובת בצורה שווה בכל התבנית. להעביר לתנור,

לאפות 20 ד'. להוציא מהתנור, להנמיך לחום של 150 מעלות.

לרפד תבנית גדולה של התנור בנייר אפיה

לחכות כ – 10 – 15 ד', עד שהרולדות יתקררו, להעביר לקרש חיתוך ובעזרת סכין חדה ומשוננת לפרוס לפרוסות דקות את הרולדות.

להניח אותן בתבנית הגדולה, לאפות את הפרוסות עוד 20 ד'.

לצנן ולהגיש. לשמור בכלי סגור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *