עוגת אגסים ושזיפים על בצק ושקדים

אגסים – האח הנשכח מעט מאחיו התפוח.

בדר"כ אנו מכירים ורואים יותר את התפוחים למיניהם בעוגות מאשר את האגס. עוגת תפוחים ואגוזים, פאיים למיניהם, קראמבל , כולם התחילו מהתפוח ועברו לפירות אחרים.

האגס, עדין מאד בטעמו, משתלב נפלא עם שקדים, התוצאה עוגה עם טעם של מרציפן.

הבצק הוא עם מירקם ייחודי בשל השקדים השולטים בכמות.

כיוון שפסח או טו טו נפרד מאיתנו המתכון הוא עם קמח אך יש הוראות  ( כפי שהכנתי ) להכין את העוגה לפסח.

 

8 אגסים קלופים, חצויים ונקיים

5 כוסות מים

1 כוס סוכר

1 תרמיל וניל

אופציה – 15 שזיפים יבשים מגולענים

הבצק

150 ג' חמאה רכה

3/4 כוס סוכר

3 ביצים

1/2 1 כוסות שקדים טחונים

1/2 כפית קנמון

4 כפות קמח תופח ( לפסח 3 כפות קמח תפוחי אדמה / קורנפלור + 2 כפות קמח מצה + 1 כפית אבקת אפיה )

1 כפית תמצית וניל

זיגוג

14 כוס ריבת מישמש טובה / אפרסק

2 כפות מים חמימים

סיר קטן

תבנית פאי גודל 26 משומנת

ההכנה

לשים בסיר את המים, האגסים החצויים, הסוכר והוניל, להביא לרתיחה ולבשל כ – 5 ד', עד ריכוך קל.

להוציא את האגסים מהסירופ בכף מחוררת, להוסיף את השזיפים ולבשל כ – 5 ד', לסנן.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

הבצק – להקציף את החמאה והסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת מירקם אחיד, להוסיף את הביצים אחד אחד, ואת כל שאר החומרים. לערבב עד לקבלת מירקם אחיד,  להעביר את הבצק לתבנית.

לסדר מעל הבצק את חצאי האגסים וביניהם את השזיפים.  לאפות 45 ד'.

לחמם מעט את חומרי הזיגוג,  לערבב היטב – הטוב ביותר בעזרת מערבל ידני,  למרוח על העוגה החמה.

ניתן לאכול חם עם גלידת וניל או קר.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *