סלט שומר ואגסים ברוטב ויניגרד הדרים

 

אני מאד אוהבת שומר בכל הצורות. בסלט, אפוי בתנור, במרק,  עם אורז ועוד.

לערב החג חיפשתי סלט מעט אחר וכך הגעתי לשומר.

השילוב של השומר עם טעם האניס הנפלא, מתיקות הפרי, וחמצמצות הרוטב הפיק סלט טעים ויפה.

אני הכנתי עם אגסים אבל גם אפרסמון, מנגו, ענבים יתאים.

הנוח בסלט שניתן להכין את כל המרכיבים מראש וכשעה לפני ההגשה לאחד הכל.

 

המיצרכים

3 יח' שומר

3 אגסים קלופים 

מיץ מחצי לימון

חופן צימוקים בהירים

חופן אגוזי פקאן קצוצים

הרוטב

5 כפות שמן זית

2 שיני שום

מלח, פלפל גרוס

1 כפית חרדל גרגירים

מיץ מחצי תפוז / קלמנטינה

1 כפית ריבת מישמש

 

ההכנה

לחתוך את השומר בשני הצדדים, להסיר את העלה החיצון,  לשטוף היטב, לקצוץ דק, להעביר לקערה.

לקצוץ את האגסים, להעביר לקערה ולזלף עליהם את הלימון – למניעת השחרה.

עד שלב זה ניתן להכין מספר שעות מראש, לשמור במקרר.

הרוטב

להניח את כל מרכיבי הרוטב בכלי גבוה, לערבב היטב בעזרת הבלנדר הידני עד לקבלת מירקם אחיד, לטעום ולשפר טעמים.

כשעה לפני ההגשה לערבב את כל המרכיבים  ולהנות.

 

 

 

החומרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *