מאפה מצה, קוגל, טלה, ברוטב חציל מוקרם פטריות

אם אתם נכנסים לבלוג שלי, אולי קראתם את הכתבה על תפריט ערב החג – ליל הסדר בביתנו. אם לא הנה קישור לכתבה.

http://www.tapuz.co.il/blog/manageBlog.asp

לכן חיפשתי מנה המתאימה לאוהבי הבשר אך תהיה מנה ראשונה קלילה ולא משהו כבד.

התוצאה מאפה מבשר טלה אפוי, איפה קונים באיכות מעולה? בחנויות  ספייסס, המאפה נימוח, טעים להפליא, יפה להגשה, ולא כבד לעיכול.

ניתן להכין מבשר בקר או עוף טחונים.

יש שתי הצעות לרוטב – אחד קר ואחד חם.

ניתן להכין אותו כמובן מפסטה במקום ממצות 

יתרון חשוב נוסף – הכנתי יום קודם ובערב רק חיממתי.

אני הכנתי בתבניות אישיות אך אין כל בעיה להכין בתבנית אחת. עכשיו להוראות

הרשימה ארוכה אבל לא להבהל !!! ההכנה קלה מאד.

 

המיצרכים

8 מצות שבורות לחתיכות קטנות

מים רותחים

1/2 ק' בשר טלה טחון – בקר -עוף

1 גבעול פרסה גדול קצוץ

1 בצל קצוץ

4 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

3 ביצים

1/2 כוס עגבניות משומרות קצוצות

חופן גדול פטרוזיליה קצוצים

100 ג' צנוברים

מלח, פלפל

1 כפית שטוחה בהרת

1 כפית כמון

1 כף פפריקה

2 כפות צ'ילי מתוק

אגוז מוסקט

1/2 כוס סילאן

תבנית מלבנית בגודל 26  – סיר פלא -תבניות אישיות

רוטב חציל

1 חציל גדול קלוי

2 כפות לימון סחוט

1 שמנת 15% – שמנת חלב סויה

2 שיני שום

מלח, פלפל

1 כף שמן זית

רוטב פטריות

2 סלסלות פטריות שמפניון קצוצות

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום

מלח, פלפל

1 שמנת 15% – שמנת חלב סויה

ההכנה

לשים את המצות בקערה, לצקת את המים הרותחים, לחכות מספר דקות עד ריכוך, להעביר למסננת, למעוך מעט, להוצאת נוזלים, להעביר לקערה גדול.

במחבת שטוחה וגדולה לחמם את השמן , להוסיף הפרסה והבצל ולטגן עד הזהבה. להוסיף השום, הבשר, לפורר את הבשר לפירורים, לטגן מספר דקות עד שינוי הצבע. להוסיף את כל שאר החומרים, לערבב היטב.

להוסיף את המצות המרוככות, לערבב, להוסיף את הביצים, לערבב היטב.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות

לשמן את התבנית בה בחרתם להכין את המאפה,

להעביר את העיסה לתבנית, לכסות בנייר אלומיניום.

אם אתם אופים בתבנית אישית הזמן הוא 35 ד'. לאפות 35 ד' מכוסה, להסיר את הכיסוי ולאפות עוד 10 ד'.

קוגל – בסיר פלא או בתבנית קוגלהוף – לכסות, לאפות 10 ד' בחום 180 מעלות, להוריד את החום ל – 150 מעלות לעוד שעה.

תבנית 26 – לכסות, לאפות 25 ד', להסיר את הכיסוי ולאפות עוד 15 ד'.

הרוטב

חציל – לשים את  כל החומרים בכלי עמוק, לרסק בעזרת בלנדר ידני למירקם אחיד, לטעום ולשפר טעמים.

פטריות – לטגן בצל, להוסיף הפטריות, לטגן עד ריכוך, להוסיף את כל החומרים, לבשל כ – 10 ד'.

ההגשה – לפרוס פרוסה, להוסיף רוטב ולהנות מאד.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *