קציצות ברוטב עגבניות

3299107_301

אין ספק שקציצות ברוטב עגבניות הן הקציצות האולטמטיביות.

כל  אוהבי  הקציצות יסכימו איתי שהן במקום הראשון – לפני כל סוגי הקציצות המתוחכמות יותר.

המתכון המוצע מאד טעים, קל ומהיר להכנה, בקיצור מתכון בסיסי מוצלח.

מ – 1 ק' בשר מתקבלות כ – 25 קציצות. אל תכינו פחות – הן נחטפות.

 

המיצרכים

קציצות

1/2 ק' בשר בקר טחון

1/2 ק' עוף טחון

1 בצל גדול מקולף

1 תפוח אדמה גדול מקולף

חופן גדול פטרוזיליה שטופה

3 שיני שום

2 ביצים

1/2 כוס שבולת שועל עדינה

מלח, פלפל

1 כף פפריקה

1/2 כפית כמון

1/4 כפית בהרת

הרוטב

4 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

2 קוביות קפואות עשבי תיבול איטלקי (אם אין אפשר לוותר אך כדאי לקנות)

1 קופסא גדולה עגבניות מרוסקות (רצוי מאיטליה)

1 רסק עגבניות קטן

1/4 כוס מים

2 כפות פפריקה

מלח, פלפל

1 כפית סוכר

ההכנה

לשים את הבשר בקערה גדולה.

את הבצל, תפוח האדמה, השום והפטרוזיליה לחתוך לקוביות גסות, לשים במעבד מזון ולרסק לפירורים. להזהר מריסוק יתר – שלא ייהפך לעיסה מיימית.

להעביר את תערובת הירקות לבשר, להוסיף את כל המיצרכים, ללוש היטב לעיסה אחידה.

עכשיו הזמן לרוטב – במחבת רחב ושטוח שיכיל את כל הקציצות בנוחיות, לצקת את השמן, לחמם מעט, לטגן את השום ואת הקוביות הקפואות – להזהר שלא יישרף !!!

להנמיך מעט את חום הכיריים, להוסיף לשמן החם את הפפריקה, לערבב מהר והיטב – פעולה זו נותנת לרוטב טעם נפלא של עגבניות. להוסיף מיד את העגבניות והמים, לערבב היטב, להוסיף את כל החומרים, לערבב.

ליצור קציצות בגודל האהוב עליכם, להביא לרתיחה, להנמיך הלהבה, לבשל כשעה. באמצע הזמן להפוך את הקציצות.

נפלא עם אורז לבן או עם פירה.

קציצות ברוטב עגבניות 2

 

 

One thought on “קציצות ברוטב עגבניות

  1. שלום שפרה, אני נוהגת לטגן את הקציצות מעט לפני הבישול. האם יש הבדל בטעם?
    כמו כן, לא עדיף לשים תפו"א מבושל?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *