לחמגו`ן

מאכל טעים טעים, אצלנו בבית הוא להיט!!!!

ניצול של בשר משובח ופיתות תימניות עסיסיות שאותן ניתן לקנות בכל מאפיה שכונתית, או פיתות עירקיות (אם אין ברירה). כמובן שתמיד אפשר להכין פוקצ'ה לבד בבית (ראו את מתכון הפוקצ'ה), אבל אנחנו מחפשים עבודה קלה וקיצורים. נפלא ומהמם באירוח.

 

מיצרכים

3 פיתות תימניות גדולות

1/2 ק' בשר טלה טחון (אם אין אז בשר בקר עם מעט מאד שומן כבש – בכל איטליז)

3 בצלים גדולים קצוצים

3 שיני שום כתושות

שמן זית

מלח, פלפל

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה

1/2 כפית בהרת

2 חצילים גדולים

סלט טחינה

פטרוזיליה קצוצה

100 ג' צנוברים קלויים

 

ההכנה

החציל

יש לקלות את החציל – להניח את החצילים במחבת טפלון על האש, לשים את החצילים במחבת ללא כל נוזלים ולקלות בכל צידי החציל עד ריכוך. לקרר, לקלוף את הקליפה, להניח במסננת עד השימוש בחציל. את השלב הזה ניתן לעשות כמה ימים קודם להכנת הלחמג'ון. לשמור את החצילים במקרר כמובן.

הבשר

לטגן את הבצלים בשמן עד הזהבה, להוסיף את השום, לערבב, להוסיף את הבשר ולפורר אותו לפירורים, לטגן מעט, להוסיף את כל התבלינים, לטגן מספר דקות, לקרר. שלב זה גם ניתן להכין יום קודם.

 

הרכבת המנה

להכין 2 תבניות גדולות של התנור מרופדות בנייר אפיה.

לחמם תנור לחום של 180

את החצילים הקלויים להניח על קרש חיתוך, לחתוך את החציל לקוביות קטנות מאד, לערבב עם הבשר הטחון, לתקן תיבול.

להניח כל פיתה בתבנית, את תחתית הפיתה להניח כלפי מעלה, למרוח על כל פיתה שמן זית,

לחלק את הבשר לשניים, לפזר את הבשר בצורה שווה על כל פיתה,

להכניס לתנור ולאפות כ – 10 ד'.

להוציא מהתנור, לזלף מעל את רוטב הטחינה, לפזר פטרוזיליה קצוצה ואת הצנוברים.

לפרוס ולהנות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *