שטרודל כרוב

 

שטרודל מלוח הוא בדר"כ ממולא בבשר, תפוח אדמה, פטריות ותרד. אבל אפשר גם עם כרוב. התוצאה טעימה ביותר, מתאים מאד לשולחן בשרי ואף אחד גם לא מאמין שזה כרוב אלא בצל, פרסה אפילו אמרו לי פעם בשר. בקיצור הצלחה.

יש להתחיל  בהכנה ערב קודם או מספר שעות לפני האפיה.

 

המיצרכים

חב' בצק פילאס

1 כרוב גדול פרוס דק

3 בצלים גדולים קצוצים

1 כף גדושה מלח

2 כפות סוכר חום

 פלפל שחור

1/4 כפית קנמון

 5 כפות שמן קנולה

1 ביצה טרופה

סומסום

 

ההכנה

לשים את הכרוב הקצוץ בקערה גדולה, לבזוק מעל את המלח, בעזרת הידיים לערבב את המלח עם הכרוב תוך כדי מעיכת הכרוב.

להשאיר לנוח לפחות 3 שעות או ערב קודם.

במחבת רחבה לשים את השמן, לחמם, להוסיף את הבצלים ולטגן מעט עד ריכוך קל, להוסיף את הסוכר, להמשיך לטגן עד לקבלת צבע חום בהיר, להוסיף את הכרוב, לערבב עם הבצל, לטגן עד אשר הכרוב מטוגן. לטבל בפלפל וקינמון. אין צורך במלח – יש בכרוב מלח.

לקרר היטב לפני המילוי.

לחמם תנור ל – 180 מעלות.

לפרוס את עלה הפילאס על משטח מקומח מעט,  לחלק את הבצק לשני חלקים, למרוח את הכרוב על העלים, לגלגל לרולדה ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה. למרוח מעל את הביצה, לפזר סומסום בנדיבות.

לאפות כ – 40 ד', עד הזהבה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *