סלמון בחלב קוקוס

מה מתאים יותר ליד לביבות החנוכה מאשר דג סלמון ?  וכיוון שבבית אנו מאד אוהבים חלב קוקוס הרי שהשילוב הצליח מאד.

המשך חג שמח !!

 

המיצרכים

1 נתח שלם מפולט של דג סלמון

הרוטב

1/2 כוס יין לבן / 3 כפות מירין + 3 כפות סאקה

1/2 כוס חלב קוקוס

1/4 כוס צ'ילי מתוק

3 שיני שום גרוסות

3 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית

2 כפות אבקת קארי / 1 כף אבקת קארי  

1 כף פפריקה

 1 כף סוכר חום

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

מל"פ (מלח, פלפל)

כוסברה קצוצה – אם אוהבים

 

ההכנה

לשטוף ולייבש את הדג.

לערבב היטב את כל חומרי הרוטב – אני אוהבת לערבב הכל בכלי של הבלנדר הידני, לשפוך 1/2 כוס בתבנית שתכיל את הדג, תשתמשו בחד פעמי מקרטון, נפלא. אם הדג ארוך יותר חצו לשניים. הניחו את הדג על הרוטב כאשר העור על הרוטב.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

לשפוך את שאר הרוטב על הדג, לכסות עם נייר אלומיניום, לאפות 15 ד', להסיר את הנייר ולאפות עוד 15 ד'.

אם הדג גדול במיוחד להוסיף 5 ד' נוספות לשלב של הכיסוי בנייר.

להעביר את הנתח לצלחת הגשה יחד עם הרוטב או להגיש יחד עם התבנית. נהדר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *