עוגת תפוזים

עוגת תפוז 1

אמנם החורף מסרב להגיע אבל תפוזים כבר יש.

התחשק לי להכין עוגת תפוז עם ניחוח משכר של מיץ תפוזים.

הצליח לי !!

עוגת תפוז 2

המיצרכים

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים סחוט

1 תפוז שטוף,  חתוך לרבעים לא מקולף, בלי גרעינים

מעט תמצית וניל

2 כוסות קמח תופח

אופציה

50 ג' אגוזים קצוצים גס

חופן שוקולד צי'פס

סירופ

1/4 כוס סוכר דמררה

3/4 כוס מיץ תפוזים

3 כפות ליקר תפוזים

2 תבניות אינגליש  / תבנית מס. 26  משומנות / תבנית קוגלהוף

 

ההכנה

לחמם תנור לחום של 180 מעלות

לשים את רבעי התפוז במעבד מזון, לרסק בעזרת סכין המתכת עד למירקם חלק.

במערבל להקציף את הביצים עם הסוכר עד לקבלת מירקם תפוח וקציפתי. להעביר למהירות האיטית ביותר, להוסיף את השמן, לערבל, להוסיף בהדרגה את כל חומרי העוגה, לערבל מעט, לא לערבל יותר מדי. להסיר את הקערה מהמערבל, להוסיף את התפוז המרוסק, לערבב בזהירות.

עכשיו תחליטו מה אתם עושים:

1. אופים את העוגה ללא תוספות בתבנית אחת או בשתי תבניות אינגליש.

2. בתבנית אחת עם אחת מהתוספות המוצעות ואז הכפילו את הכמות.

3. בשתי תבניות אינגליש כל אחת עם תוספת אחרת.

כל מה שתבחרו טוב מאד. לאפות 40 ד'.

הסירופ

לחמם את מיץ התפוז עם הסוכר עד רתיחה, להוסיף את הליקר, לקרר

להוציא את העוגה המוכנה מהתנור, לשפוך את הסירופ על העוגה מיד לאחר צאתה מהתנור.

לחכות מעט לא להתנפל מיד כי הריח משכר !!!

עוגת תפוז 3

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *