כרוב ממולא

מנה מהמטבח של חמותי היקרה. בכל פעם שהיה צריך תפריט משודרג – זו היתה המנה.

לכל עדה יש את טעם הכרוב הממולא שלה. המטבח הספרדי והמרוקאי שאותו אני מכירה היטב הוא יגיע בנוסח פיקנטי, המטבח האשכנזי (יש עוד דבר כזה?) שגם עליו גדלתי ומשם חמותי הגיעה, יהיה בטעם חמוץ מתוק, אז מה יהיה במטבח שלי עם כל ההשפעות האלה? שילוב של שניהם כמובן.

את הכרוב יש לרכך לפני המילוי.  פעם זו היתה משימה – סיר ענק שבו ישב הכרוב בניחותא עם הרבה מים סביבו, רתיחה עד שהתרכך. כיום יש לנו מיקרו – הכרוב נכנס לשם, 13 ד', והוא מוכן.

את הכרוב ממלאים בתערובת של אורז ובשר. חיפשתי דרך לעשותו פרווה  – שיתאים גם לצימחונים וגם למשגיחים, השתמשתי בקציצות של טבעול בטעם בשר , התקבלה מנה נפלאה, לא האמינו לי שאין בה בשר.

הכמות הרשומה מספיקה בערך ל – 15 יחידות. אידיאלי להקפאה.

 

המיצרכים

2 כרובים גדולים

המלית

1/2 ק' בשר / חב' קציצות בטעם עוף של טבעול

1 כוס אורז

2 בצלים גדולים

שמן זית

1 פרסה

1 גזר

1 חב' פטרוזיליה

3 שיני שום

1 ביצה

1 קופסא קטנה עגבניות מרוסקות 

מלח, פלפל

1 כף גדושה פפריקה

1/2 כפית בהרת

הרוטב

1 בקבוק מיץ עגבניות

1 רסק עגבניות

2 כפות קטשופ

3 שיני שום מרוסקות

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

מלח, פלפל

1 כפית סוכר

1 כף פפריקה 

מחבת רחבה

סיר רחב מאד

 

ההכנה

הכרוב – לשטוף את הכרוב, להניח בכלי שנכנס למיקרו, לכסות עם מכסה שמתאים למיקרו, למשך 13 ד' כל כרוב וכרוב.  לאחר שהוצאנו, לקרר מספר דקות ובעזרת סכין חדה נחתוך חרוט בבסיס הכרוב עד עומק הבסיס ונוציא את לב הכרוב. בינתיים נכין את כל השאר.

האורז – לשים בסיר עם הרבה מים, להכין אל דנטה, לסנן.

 המלית – הטוב ביותר לחסכון בזמן הוא במעבד המזון – בעזרת סכין המתכת בפולסים קלים רסקו את הבצל והפרסה, חממו את שמן הזית, הוסיפו את הבצל והפרסה טגנו עד הזהבה קלה, רסקו את הגזר והוסיפו לבצל, טגנו קלות בינתיים רסקו את הפטרוזיליה עם 3 שיני שום והעבירו לצד לא להוסיף עדיין.

הוסיפו את הבשר, ערבבו ופוררו עם הבצל, טגנו עד שינוי הצבע.

אם אתם משתמשים בטבעול – הפשירו את הקציצות, רסקו במעבד מזון בפולסים, ועיבדו בדיוק כמו עם הבשר.

הוסיפו את כל חומרי המלית, ערבבו היטב, הסירו מהכיריים. 

הפרידו עלה כרוב אחד, מלאו בכף גדושה,

גלגלו פעם אחת, סיגרו בשני הצדדים, וגלגלו שוב.

אם יש עדיין עלים קשים הכניסו לעוד מספר דקות למיקרו. תשתדלו לגלגל בצורה מהודקת. סדרו בסיר הרחב אחד ליד השני צפוף מאד.

בקערה ערבבו את כל חומרי הרוטב למירקם אחיד, שיפכו בעזרת מצקת את הרוטב על הכרוב.

הביאו לרתיחה, הנמיכו החום ובשלו עוד שעה וחצי. תיהנו ממאכל נפלא שעושה שמח בלב.

מה עושים עם כל הכרוב שנשאר ? קצצו, השאירו מעט רוטב ובשלו כחצי שעה, תקבלו תוספת טעימה.

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *