מרק ירקות קלאסי

יום אחד בעלי חלם שהוא מכין מרק. קם הבחור בבוקר בהחלטה שהוא עושה זאת !!

חשב וחשב איזה מרק יכין, לפתע הוא נזכר במרק הירקות של אמא שלו – חמותי היקרה באדם, שהכינה מרק ירקות נפלא. הוא ניסה לשחזר אותו וביחד הכנו מרק פשוט, בסיסי, מירקות שנמצאים בכל בית. התוצאה היתה נהדרת. הכנו את המרק כבר פעמיים תוך שלושה ימים ועוד היד נטויה.

הירקות הם הצעה, אפשר כמובן מכל מרק שיש בבית ואתם אוהבים

 

המיצרכים

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

3 כפות שמן זית

דלעת – חתיכה קטנה בערך 250 ג'

2 גזרים בינוניים קלופים

1 תפוח אדמה גדול קלוף

2 קישוא

3/4 כוס אפונה קפואה

חופן שמיר ופטרוזיליה קצוצים

מלח, פלפל

1 כץ אבקת מרק עוף

1/2 כפית סוכר

סיר מרק בגודל ביינוני

 

ההכנה

לקצוץ את כל הירקות לקוביות קטנות (אני משתמשת במעבד המזון בסכין של הצ'יפס)

לחמם את השמן, להוסיף את הבצל והשום, לטגן עד הזהבה קלה, להוסיף את כל הירקות חוץ מהעלים הירוקים, גם את האפונה הקפואה,  לערבב עם הבצל, להוסיף מים עד כיסוי ועוד טיפה, להרתיח, לטבל, להנמיך החום ולבשל 20 ד', להוסיף את השמיר והפטרוזיליה, לבשל עוד 10 ד'.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *