דפי אורז ממולאים בירקות / בשר / עוף

מזה זמן רב אני רוצה להכין את דפי האורז בבית ומשום מה לא עשיתי זאת.

את דפי האורז הממולאים אכלתי בפעם הראשונה בוייטנאם ומיד נשביתי בקיסמם. המנה קלה מאד לעיכול והכנה, יפה למראה, בריאה ומהווה תוספת אידיאלית לאירוח.

בחודש האחרון, לאחר טיול ביפן שוב ניפגשתי איתם והפעם בצורה קצת אחרת – של טיגון הכרוכית. ואז החלטתי לנסות בבית. המחמאה הגדולה היתה מאחותי – היא גרה בוייטנאם מספר שנים, לאחר טעימה התגובה היתה – מצוין !!

יש לטפל בדפים בעדינות רבה, הם מאד מאד דקים ושבריריים. לא נורא אם הראשונים ניקרעים – השאר ילכו בקלות. ניתן להכין מספר שעות מראש, לקרר ולהגיש לפי אחת ההצעות הבאות.

את דפי האורז ניתן לקנות במעדניות, בחנוית ספייסס, בחנויות טבע.

 

המיצרכים

חב' דפי אורז

מילוי ירקות

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 גבעול סלרי קצוץ

2 גזר פרוס לגפרורים

1/4 כרוב קצוץ דק

פלפל אדום פרוס לרצועות דקות

1/4 חב' נבטים

1 כפית ג'ינג'ר טחון

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן סומסום

מלח, פלפל

1 כפית סוכר חום

1 כף קורנפלור

 

 

ההכנה

לטגן את הבצל, להוסיף את השום, הג'ינג'ר לערבב היטב, להוסיף את הפלפל, הסלרי והגזר, לטגן מספר דקות, להוסיף את הכרוב, לטגן מעט, להוסיף את הנבטים ואת כל התבלינים, להקפיץ מספר דקות, לכבות את החום. לקרר היטב היטב לפני המילוי. 

 

 

מלית בשר / עוף

300 ג' עוף / בשר טחון

1 בצל

1 שן שום קצוץ

1 תפוח אדמה מבושל מעוף לפירה

מלח, פלפל

1 כף רוטב סויה

1 כפית שמן סומסום

1 כפית רוטב צ'ילי מתוק

1 כף קורנפלור

 

ההכנה

לטגן בשמן את הבצל והשום עד הזהבה, להוסיף הבשר, לפורר לפירורים, להוסיף את כל שאר החומרים, לערבב היטב, לכבות ולקרר טוב.

 

הרכבת העלה

להשרות כל עלה מספר שניות – הזהרו זה קורה מהר. כדאי להשרות 3,4, עלים יחד, להניח את העלים הרטובים על מגבת מטבח לייבוש ומיד למלא כף אחת גדושה של מלית. לגלגל פעם אחת, לסגור בצדדים ושוב לגלגל – כמו בלינצ'ס.

 

עכשיו החליטו איך אתם מגישים זאת

בוייטנאם הגישו קר, מעל לשפוך מעט רוטב צי'לי מתוק ולהגיש – זה מה שאנו עשינו.

ביפן הם מטגנים מעט כל כרוכית עם מעט מאד שמן

מי שרוצה יכול לאדות מעט על גבי סיר אידוי מספר דקות.

 

רוטב

2 כפות חמאת בוטנים

כף דבש

כף רוטב סויה

1 כף שמן

כף שמן סומסום

1 שן שום קצוץ

1 כף צ'ילי מתוק

3 כפות מיץ לימון

מלח, פלפל

לערבב הכל בבלנדר ידני

 

 

 

 

 

6 thoughts on “דפי אורז ממולאים בירקות / בשר / עוף

  1. נשמע טעים…
    האם ממלאים עלה אחד כל פעם או שכבה של שניים ואז מגלגלים

    תודה.

    • אכן טעים וגם כשר לפסח !!! בכל פעם לוקחים רק עלה אחד ואותו מגלגלים
      בהצלחה, ספר איך יצא

    • הי נטלי,
      סליחה על העיכוב בתשובה, אני מקווה שהסתדרת והמתכון הצליח לך, בכל אופן את הרוטב ניתן בהחלט למזוג גם על הדפים החמים, הוא טעים מאד.
      יום טוב,שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *