דג סלמון וירקות

 

מנה אחת המכילה בתוכה ארוחה שלמה – דג בריא ויקרות אפויים. מי צריך יותר ? נפלא לארוחת צהריים מהירה.

המיצרכים

הדג

1 דג סלמון – נתח שלם

3 שיני שום קצוצים

4 כפות רוטב טריאקי / סויה

3 כפות שמן זית

1/2 כפית ז'ינז'ר טחון

1 כף צי'לי מתוק

פלפל שחור

 

הירקות

3 תפוחי אדמה קלופים

1 בטטה קלופה

6,5 קלחי ארטישוק ירושלמי (אם אוהבים)

2 קישוא

2 זוקיני

2 שומר נקי

2 פלפל אדום

2 כפות אבקת מרק בצל

1 כף מלח גס, פלפל שחור גרוס

1/2 כפית אבקת שום

3 כפות שמן זית

תבנית אפיה גדולה של התנור

 

ההכנה

לחמם תנור אפיה  180 מעלות

לשטוף את הירקות, לחתוך לחתיכות גסות, להניח בתבנית האפיה, לפזר מעל את התבלינים ואת שמן הזית, לערבב, להכניס לתנור, לאפות 45 ד'.

לערבב את כל מרכיבי הרוטב בצלוחית, לשטוף היטב את הדג, לייבש – אני גם אוהבת להוריד ממנו את העור, לשפוך את הרוטב על הדג ולשלוח אותו למנוחה.

לאחר 45 ד', להוציא את תבנית הירקות מהתנור, להזיז את הירקות לצדדים ולפנות מקום לדג.

 

לשים את הדג בתבנית בין הירקות, לשפוך את הרוטב מעל הדג, לכסות את התבנית ולאפות 20 ד'. להסיר אחרי 20 ד' את נייר הכסף ולאפות 10 ד' נוספות. במידה והדג גדול במיוחד לאפות עוד 20 ד'.

לחכות כ – 10 ד', לפרוס ולהנות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *