תפוחי אדמה בשמנת

האם ידעתם שישנם עשרות סוגים של תפוחי אדמה ? בצ'ילה (מקור תפוחי האדמה הוא דרום אמריקה), ישנו אי בשם צ'ילואה, שם ישנה אישה שהקימה מוזיאון של תפוחי אדמה. כן, כן, זה אמיתי, יש שם סוגים שונים, צבעים שונים, צורות שונות, הכל של תפוחי אדמה. מעניין מאד. אנו  מכירים בעיקר שני סוגים – אדום ולבן.

אני לא מכירה אנשים שלא אוהבים תפוחי אדמה. בטיול בגרמניה לפני שנים רבות היינו במסעדה שכל התפריט שלה היה מבוסס על תפוחי אדמה בכל הצורות והטעמים. בעלי שמאד מאד מאד אוהב תפוחי אדמה התבלבל לחלוטין. כמובן שהיינו שם כל יום. (היינו באזור שבוע).

המתכון שלפניכם טעים מאד. ולמה שלא יהיה טעים? השילוב של תפוחי אדמה ושמנת תמיד מנצח !!

ניתן להכין מחלב סויה לבישול 5% טעים מאד.

 

המיצרכים

8 תפוחי אדמה שטופים וקלופים, פרוסים לפרוסות דקות. (מעבד המזון עושה פה עבודה נהדרת)

1 פרסה פרוסה דק, מטוגנת קלות בשמן זית

2 שיני שום קצוצים

1 כוס חלב

1 שמנת בישול 10%

1 שמנת לבישול 15% / שמנת מחלב סויה 5%

1 כף סוכר דמררה

3 עלים רוזמרין טרי

1 כף חרדל דיזון

מלח,פלפל שחור גרוס

אגוז מוסקט מגורד

תבנית אפיה מרובעת בגודל של 26

 

ההכנה

חממו תנור אפיה לחום של 180 מעלות.

שימו את כל המיצרכים חוץ מתפוחי האדמה בסיר רחב וגדול, חממו מעט, הוסיפו את תפוחי האדמה, ערבבו היטב שכל תפוחי האדמה יהיו מצופים ברוטב, בשלו כ – 5 ד'.

העבירו את כל תכולת הסיר לתבנית, אפו 30 ד', עד השחמה של המאפה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *